Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Reviews en beoordelingen Kritsa Kreta

Vakantiebeoordelingen Kritsa

Panagia Kera (Kreta) - Foto van Elbee

Lees beoordelingen - reviews Kritsa

Astrid Gilissen
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: N.v.t. - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 0 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Niet zo zeer naar het dorp geweest, maar de kloof gelopen, na de Samaria kloof. We zijn 5 mensen tegen gekomen. Het is even zoeken en geen grote toegangsweg of parkeerplaats, maar zeer de moeite waard. Een wandeling van ca 5 km met klimmen en klauteren over soms grote rotsblokken, soms klimmen met touw of klimankers. Volg de rode stippen/pijlen en het komt allemaal goed. Als je mazzel hebt zweven de gieren ver boven je op zoek naar aas. Op z’n smalst is de kloof 90 cm. Er is geen waterpunt, dus zelf water meenemen.


Nathalie H.
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 3 - KINDVRIENDELIJK: 3 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Een plaatsje dat je gezien moet hebben! Wat een rust.


Patro
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 2 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 1 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Kritsa, het grootste bergdorp van Kreta, moet je aandoen. Als de avond valt is het er doodstil. Het vroeger zo bruisende Kritsa is veranderd in een dorp waar de eendagstoeristen neerstrijken en weer wegtrekken.De film ZORBAS THE GREEK is helemaal niet opgenomen in Kritsa maar in Ghania, op Stavros; op het schiereiland.


PATRICK SWINCKELS
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Suuupppeeeerr!!!!


Patro
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 2 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 1 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Zeer mooi, toeristisch bergdorp waar naar het schijnt ZORBAS THE GREEK is opgenomen. Echt de moeite om te bezoeken, waar je dan ook op het eiland verblijft.


Patrick
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Kritsa is een daadwerkelijk mooi toeristisch bergdorpje in het distict Lassithi. De naam "toeristisch" is een beetje bedrieglijk daar je de toeristen eigenlijk niet ziet als je Kritsa binnenkomt. Kritsa straalt rustiek en mystiek uit.
© De Griekse Gids 2000-2022