Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Tigaki


Tigaki - Kos (Griekenland)

Tigaki. Tigaki bevindt zich op ongeveer elf kilometer van Kos stad. Tigaki is een van de mooiste en meest bezochte stranden van het eiland Kos. Het is een klein plaatsje met veel winkels, restaurants, cafeetjes, terrasjes en bars. Het strand is goed georganiseerd strand en biedt allerlei watersport faciliteiten. Zo kun je er o.a. waterfietsen huren, of achter een speedboot op een  opblaasband of de "banaan" met hoge snelheid door het water suizen.

Tigaki wordt vooral overdag druk bezocht, want het heeft een uitstekend zandstrand. Voor een bruisend nachtleven gaan de meeste toeristen 's avonds naar Kos stad, want de afstand is klein. Kos stad is vanaf Tigaki makkelijk met de bus of een taxi bereikbaar.

Veel toeristen die in Kos stad verblijven huren een fiets en gaan lekker fietsend naar Tigaki. Dit is goed te doen, al is niet de gehele route voorzien van een fietspad. Andersom kun je natuurlijk ook vanaf Tigaki met de fiets naar Kos stad. Het kost je ongeveer een half uur en het is een erg leuke en mooie route.

Aan de overkant van Tigaki zie je eiland Pserimos, waar op een rots een grote Griekse vlag is geschilderd. Links van Pserimos ligt eiland Kalymnos.

 In Tigaki bevinden zich luxe hotels, maar ook minder luxe hotels en goedkopere appartementen, die hier en daar verspreid liggen in de buurt van het strand. Een zeer populair hotel in Tigaki is het Marine Aquapark Resort.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Tigaki - Tigaki in beeld

Tigaki Kos - Eiland Kos foto 51 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 48 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 12 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 50 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Eiland Kos foto 18 - Foto van De Griekse Gids Tigaki Kos - Griekse Gids foto 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Tigaki»

Bezienswaardigheden vanaf Tigaki

- Uitstapje naar Kos stad
- Breng een bezoekje aan het bergdorp Zia
- Excursie naar het Asklepeion
- Bezoek de warmwaterbronnen van Therma
- Dagje naar het dorpje en het strand van Mastichari
- Naar het strand van Marmari

 

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Tigaki
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kos: Waar ligt Tigaki?

Uitstapjes / Trips vanaf Tigaki
De kaart / landkaart van Kos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Tigaki Kos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies, wandelingen en fietstochten naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kos.

De kaart van Kos - Landkaart KosTigaki - Eiland Kos Mastichari - Eiland Kos Kos stad en Lambi Kardamena - Eiland Kos Psalidi - Eiland Kos Kefalos Kos - Aghios Stefanos Kos Paradise Beach Kos Marmari Kos Pyli kos - Eiland Kos Zia - Eiland Kos Het Asklepieion op Kos Agios Fokas Kos De Thermen - Therma - Kos eiland
Uitstapjes vanaf Tigaki - Klik op de kaart van Kos (©De Griekse Gids)