Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Nisyros

Nisyros - Vakantie in Griekenland

Nisyros vakantie. Nisyros (Nissyros) is een klein, vulkanisch eiland, tussen Kos en Tilos. In de oudheid stond het bekend als Porphyris. In de Mythologie komt naar voren dat het eiland was verenigd met Leros en toen Posseidon de gigantische Polyvotis achterna zat, spleet hij de twee eilanden uit elkaar.

De hoofdstad en haven van Nisyros is Mandraki, in het noordwesten aan de voet van een steile heuvel. Nisyros is 41 vierkante kilometer groot en de totale lengte van de kustlijn is 28 kilometer.

Nisyros is een vulkaaneiland met traditionele Griekse huisjes

Mandraki, de hoofdstad maar ook de haven van Nisyros, is meer een groot dorp dan een klein stadje. Wat hier opvalt zijn de witte huisjes met de platte daken. Boven Mandraki uit, steekt de hoge rots met erop het kasteel van Spiliani dat vroeger bezit was van de Ioanniten Ridders.

Op Nisyros is het mogelijk om door de actieve krater (de Stefanos Krater) te lopen. De vulkaan slaapt wel, maar dooft niet, omdat hij op actieve breuklijnen ligt. Hij kan dus (ooit) nog wel eens uitbarsten.. In de haven staan bussen te wachten om de toeristen naar de vulkaan te brengen. Na ongeveer een half uur rijden over sterk stijgende wegen kom je aan bij de grootste krater (de vulkaan heeft 10 grote en kleinere kraters). Hier is een klein kraampje waar men wat kan drinken en vulkaanstenen kan kopen. En dan is het de bedoeling dat je de krater in gaat. (Of niet, als je niet tegen de hitte kunt)  Het is te merken dat de krater nog leeft, want uit de gaten in de grond komt warmte en stoom.  Op veel plekken komen er dampen uit de gaten in de grond en de geur (stank!) van zwavel is zeer sterk.

Vakantie naar het vulkaaneiland Nisyros

Wil je op vakantie naar Nisyros? Of wil je liever meerdere Griekse eilanden in 1 vakantie bezoeken, zoals de combinatie met Kos en Kalymnos? We helpen je hier uiteraard graag bij. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Onze specialiteit is Eilandhoppen in Griekenland.

Bekijk de foto's Nisyros - Fotoalbum Griekenland

Luchtvideo Nisyros

Film eiland Nisyros - ©De Griekse Gids

Bezienswaardigheden en tips Nisyros

  • Het volkenkundig museum van Mandraki.
  • Paleokastro, met de ruines van de oude stad en Akropolis.
  • Het bergdorpje Emporios op 8 kilometer ten zuid-oosten van Mandraki
  • Niet ver van Emporios bevindt zich het klooster van Panagia Kira op de top van heuvel. Het uitzicht vanaf boven is schitterend.
  • De vulkaan van Nisyros. De krater is 260 meter breed en 30 meter diep
  • De badplaats Paloi, 4 kilometer ten oosten van Mandraki
  • Het klooster van Spiliani in Mandraki
  • Het nabijgelegen eilandje Giali
  • Het dorpje Nikia, gebouwd op 400 meter hoogte een met mooi uitzicht naar de vulkaan.

Evenementen die hier worden gevierd zijn:
-Op 15 augustus op het Klooster van Spiliani. (15 augustus: Maria Hemelvaart)

Meer over Nisyros

Informatie over de vulkaan

Het meest karakteristieke geomorfologische element van Nisyros is de vulkaan, dat is ook de belangrijkste reden om het eiland vandaag de dag te bezoeken.  Het is uniek in Griekenland en heeft een bijzondere natuurlijke schoonheid, buiten zijn wetenschappelijke interesse, waardoor het een zeer belangrijke attractie is. 
Het bestaan ​​van de vulkaan dateert uit de oudheid.  De vulkaan Nisyros is de jongste actieve vulkaan in Griekenland, de oudste rotsen zijn niet meer dan 150.000 jaar oud, terwijl de meest recente dateren uit bijna de prehistorie, ongeveer 15.000 jaar geleden. 
Samen met Methana, Milos en Santorini, behoort het tot de actieve vulkanen van Griekenland.  Tien kraters zijn gevonden in de bodem van de caldera, de grootste, Stefanos, met een diameter van 300 meter, wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire en grootste hydrothermale kraters ter wereld.
 

Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Waar ligt Nisyros?


Waar ligt Nisyros
De kaart / landkaart van Nisyros

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021