Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agios Andreas

Agios Andreas Peloponnesos - vakantie, informatie en leuke tips

AGIOS ANDREAS vakantie. Agios Andreas (Messinias) is een pittoresk vissersdorpje in de golf van Messinia. Het dorp is beroemd om zijn verse vis en mooie en schone stranden. In het dorp zijn tavernes, restaurants, cafés en mini-markets. Verder zijn er allerlei toeristische winkeltjes. Wanneer je vanaf de hoofdweg richting zee rijdt, dan kom je bij de boulevard en het gezellige haventje. Hier vindt je voornamelijk de lokale bevolking, er is weinig buitenlands toerisme. Het dorp is de ideale bestemming voor een rustige vakantie en is geschikt voor alle leeftijden. De haven heeft een aanlegplaats voor jachten, hier zie je ook tientallen vissersbootjes. Hier kom je de vissers tegen die ’s ochtends vroeg hun netten binnen halen en ’s avonds het vis in de plaatselijke tavernes aangeboden zien worden.

Agios Anreas Messinia Peloponnesos
Haven Agios Andreas

Het dorp heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige Byzantijnse kerk uit de 12e eeuw, die zich op de weg naar het dorp Logga bevindt. Het ligt ongeveer 30 km van de luchthaven van Kalamata.

Bent u een liefhebber van boot/zeiltochten dan kunt u dit boeken bij AreionSail, ter plaatse of via www.areionsail.com.

Vanaf zee kunt u de mooie groene kustlijn goed bewonderen en ook een tocht langs de burcht van Koroni, naar verlaten baaien, grotten en snorkelen bij het eilandje Venetiko is een onvergetelijke ervaring. Vooral in de maanden Juli en Augustus is het hier een drukte van belang met voornamelijk Grieks toerisme en de daarbij behorende lokale feesten.(tekst Agios Andreas: Annika van www.areionsail.com )

Bekijk foto's Agios Andreas
Messinia: Waar ligt Agios Andreas?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Agios Andreas


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kardamili vakantie
Kardamili vakantie
Stoupa vakantie
Stoupa vakantie
Polilimnio vakantie
Polilimnio vakantie
Koroni vakantie
Koroni vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021