Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kardamili

Kardamili Peloponnesos, vakantie badplaats in de Mani

Kardamili vakantie. Kardamili (Kardamyli) is een van de meest geliefde vakantie badplaatsen in de Messenische Mani. Het dorp ligt ongeveer vijfendertig kilometer van de hoofdstad van Messinia, Kalamata. Kardamili heeft een rijke geschiedenis. Volgens Homerus was het een van de zeven steden die Agamemnon aan Achilles als geschenk gaf zodat Achilles aan de Trojaanse Oorlog zou deelnemen.

Kardamili Peloponnesos
Kardamili Peloponnesos

Kardamili is een pittoresk dorpje met mooie stenen huizen met keramische daken. Het dorp ligt in het midden van olijfgaarden. Aan de noordkant bevindt zich een haventje. Op ongeveer tweehonderd meter van de kust, ligt het eilandje Meropi. Hier zijn de ruines te zien van een oude Venetiaanse muur en het kerkje van Agios Ioannis.

“Kardamili, traditioneel dorp in het zuiden van Peloponnesos„

Achter Kardamili, aan de kant van de heuvel ligt oud-Kardamili. Hier is het oude woningcomplex van de familie Mourtzinos te bezichtigen, een van de vooraanstaande families vanaf de 17e eeuw. Het complex is omgeven door een muur en binnen de muren bevindt zich de mooie Byzantijnse kerk van Agios Spyridon.

In Kardamili en rondom Kardamili zijn meerdere kiezelstranden, dat zijn de sranden van Ritsa, Delfinia, Kalamitsi en Fonea. Het eilandje Meropi, dat schuins tegenover Kardamili ligt is onbewoond, er is hier wel een klein kerkje van Agios Nikolaos. In Kardamili zelf zijn vele leuke traditionele restaurants en kafeneions.

Bekijk foto's KardamiliWandelen, tips en bezienswaardigheden Kardamili

Op korte afstand van Kardamili ligt de kloof van Vyros, vanaf Kardamili kun je hiernaatoe wandelen. Onderweg zul je genieten van de mooie kloof en de bezienswaardigheden van Vyros want hier staan vele Byzantijnse en post-Byzantijnse kerken, zoals Agioi Theodoroi, de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria en de kerk van Agios Spyridon. Je zult ook de traditionele torenhuizen zien en verlaten kastelen, zoals deze van Zarnata. Verder zijn er waterbronen en stenen bruggen.


Messinia: Waar ligt Kardamili?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Kardamili


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Finikounda vakantie
Finikounda vakantie
Polilimnio vakantie
Polilimnio vakantie
Pylos vakantie
Pylos vakantie
Methoni vakantie
Methoni vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021