Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Methoni

Methoni Peloponnesos - vakantie, informatie en leuke tips

Methoni. Methoni is een historisch stadje in het zuidwesten van het departement Messinia op de Peloponnesos. Hier bevindt zich een van de meest indrukwekkende Venetiaanse kastelen uit de middeleeuwse periode. Het is tegenwoordig een leuk traditioneel stadje met veel witte huizen met rode daken. Door het midden lopen diverse rechte straten, daarvan is er eentje de winkelstraat. Aan de oostelijke kant van het kasteel ligt een mooi zandstrand waar enkele leuke taverna's zijn.

Wanneer je vanaf Koroni en Finikounda komt, zie je al vanaf heel ver, het schiereiland met het imposante kasteel erop. Aan het uiteinde van het schiereiland, op het meest zuidelijke punt, zie je het kleinere kasteel van Bourtzi dat op een rotseilandje is gebouwd. Je kunt hiernaartoe lopen via de stenen brug.

Video: Methoni - Messinia


Drone Video Methoni © De Griekse Gids

Net zoals Koroni, was Methoni een belangrijke handelscentrum in de middeleeuwen. Daarnaast was het een belangrijk tussenstation op de zeeroute Venetië en Jerusalem. Daarom was het stadje steeds het onderwerp van de machtsstrijd indertijd.

Methoni, indrukwekkend kasteel naast mooi zandstrand

Het kasteel werd in de 13e eeuw op een schiereiland gebouwd. Al in de oudheid werd deze stad door Homerus beschreven. Toen heette deze stad nog Pedassos. Het was één van de zeven steden die aan Achilles geschonken werden door Agamemnon om aan de Trojaanse oorlog deel te nemen.

Methoni Peloponnesos
Methoni - Messinia - Peloponnesos

Bekijk foto's Methoni
Messinia: Waar ligt Methoni?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Methoni


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Pylos vakantie
Pylos vakantie
Finikounda vakantie
Finikounda vakantie
Polilimnio vakantie
Polilimnio vakantie
Stoupa vakantie
Stoupa vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021