Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kyparissia

Kyparissia Peloponnesos - vakantie en leuke tips


Kyparissia vakantie. Lange zomers, een heerlijke lente, een zachte herfst en een milde winter, veel bronnen, overvloedig veel water, vruchtbare grond, groene bergen, dit is de omgeving van Kyparissia in Messinia, Peloponnesos. De stad Kyparissia ligt als een puzzelstuk in de basis van het fort, de lagere regionen reiken tot aan de zandstranden van de Ionische zee.

Rond het kasteel is een veld beplant met olijfbomen en wijnstokken. Men zegt dat het uitzicht op de zonsondergang vanaf het kasteel een van de meest indrukwekkende van de wereld is. In welke richting je in deze omgeving ook kijkt,  je ziet antieke, Byzantijnse en Frankische monumenten en een adembenemend mooie natuur. Er zijn in deze rustige omgeving rondom Kyparissia kilometers lange zandstranden en prachtige gebieden die uitnodigen tot het maken van wandelingen.

Kyparissia Peloponnesos
Kyparissia Peloponnesos

Frans Groenendaal ging naar Kyparissia op vakantie en geeft ons leuke tips: "Twee leuke locaties die tijdens zo’n vakantie regelmatig worden bezocht zijn Kyparissia en Kalo Nero, beide gelegen in het zuidwesten van het schiereiland. Het zijn plaatsen waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Kyparissia en Kalo Nero (dat “goed water” betekent) liggen 5 kilometer van elkaar aan de mooie westkust van de Ionische zee met alleen maar zandstranden. Het zijn prachtige locaties om te genieten van een mooie zonsondergang.

Kyparissia, gezellig stadje met leuk plein met tavernes en barretjes

Het zijn ook 2 dorpen die kunnen functioneren als uitvalsbasis om een aantal van de vele bezienswaardigheden te bezoeken die de Peloponnesos heeft; denk aan Olympia, de tempel van Apollo en de Nida-watervallen. Bijzonder aan deze regio is sowieso het feit dat hier elk jaar de eerste watermeloenen vandaan komen. En groot dat ze zijn....

Kyparissia is een gezellig stadje met een heus plein met allemaal tavernes en barretjes. De oude stad heeft vele leuke winkeltjes. Het is een genot om op het plein tussen de “locals” een frappé te drinken. Aanrader is een wandeling naar het oude kasteel, gelegen bovenop de berg. Het is een wandeling van zo’n half uur. Vanaf het kasteel heb je een fantastisch uitzicht over het dorp en de Ionische zee. Wat kun je hier genieten van de zonsondergang! Ook de “Old Watermill” is een aanrader, gelegen net buiten het dorp en ook een half uur wandelen. De oude watermolen (rond 1850) is gelegen in een idyllische omgeving en is nog steeds in werking. Heel bijzonder om te zien."

Bekijk foto's Kyparissia 

 


Griekse spullen bestellen

Messinia: Waar ligt Kyparissia?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Kyparissia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Kyparissia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Pylos vakantie
Pylos vakantie
Stoupa vakantie
Stoupa vakantie
Kalamata vakantie
Kalamata vakantie
Kardamili vakantie
Kardamili vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Fly & Drive Peloponnesos Griekse webshop to Magazaki

Weer Kyparissia Messinia

dinsdag
Weer en klimaat Kyparissia
34°C

woensdag
Weer en klimaat Kyparissia
38°C

donderdag
Weer en klimaat Kyparissia
38°C

vrijdag
Weer en klimaat Kyparissia
38°C

zaterdag
Weer en klimaat Kyparissia
37°C

zondag
Weer en klimaat Kyparissia
36°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024