Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Pylos

Pylos Peloponnesos - vakantie, informatie en leuke tips


Pylos (Pilos) is een pittoresk stadje in het noorden van de baai van Navarino. Pylos ligt op de hellingen van twee heuvels, onder aan de heuvels bevinden zich de haven en de jachhaven. Aan het uiteinde van de westelijke heuvel staat het goed onderhouden kasteel 'Neokastro' dat in 1572 door de Turken is gebouwd. De omtrek van het kasteel is 1566 meter en het ligt op kleine loopafstand van het centrum en de haven van Pylos. Pylos is een gezelig stadje. Aan de haven en bij het het plein zijn veel leuke terrassen.

Video Peloponnesos met beelden van Pylos


In 1827 vond hier in de baai, ook wel Navarino genoemd, een historische zeeslag plaats tussen de geallieerden (Britten, Russen en Fransen) en de Turks-Egyptische vloot. De slag werd door de geallieerden, die aan de zijde van de Grieken vochten, gewonnen. Op het grote plein van Pylos staat een monument van de drie admiraals die deze slag wonnen. Onder hen was een Nederlander; Lodewijk van Heiden, die de leiding had over de Russische vloot. Vanaf Pylos zie je aan de linkerkant het langwerpige eiland Sfaktiria. Op het eiland zijn meerdere monumenten van soldaten die tijdens de slag hier gesneuveld zijn.

Bekijk foto's PylosBezienswaardigheden en stranden Pylos

Pylos ligt op ongeveer 280 km van Athene en is het snelst via de Olympia Odos bereikbaar. De afstand tot Kalamata is 52 km. Afgezien van de slag bij Navarino, staat Pylos bekend om zijn verschillende historische bezienswaardigheden, zoals Niokastro en Sfaktiria, de populaire kastelen. Het mooiste strand nabij Pylos is het beroemde Voidokilia beach. Mooie stranden bij Pylos zijn het strand van Gialova en het strand van Methoni.

Op de route Pylos naar Kalamata is een bosrijk gebied waar de watervallen van Polilimnio zijn (23 km). Polilimnio is een mooi natuurgebied waar meerdere kleine watervallen zijn en waar natuurlijke meertjes gevormd worden.


Griekse spullen bestellen

Messinia: Waar ligt Pylos?

Waar ligt Messinia
De kaart / landkaart van Pylos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Pylos

veerle de craene
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 9 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting Pylos:
We hebben een week verbleven in Gialova. Zeer mooie natuurlijk omgeving, prachtig strand bij Voidokilia. De klim naar de grot van Nestor is de moeite, vooral voor het zicht van bovenaf. Jammer is wel dat het infopunt natuurreservaat van de lagune ondertussen gesloten is, ook de natuurwandeling was blijkbaar niet meer mogelijk. Verder heel interessante streek. Pylos is een heel levendig, aards stadje. Zeker een bezoekje waard is Koroni en oud-Messinië, de mooiste antieke site van Griekenland, maar vrij onbekend.


Patricia de Man
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 7 - Omgeving: 8

Toelichting Pylos:
Leuk, echt Grieks plaatsje aan zee. Het kleine centrum bestaat uit een groot plein met daaromheen wat kiosken, winkels (souvenirswinkels, apotheken, bakkers, supermarkt, groentewinkel e.d.) en cafeetjes met zitjes op het plein. Ook het restaurantje op de hoek van het plein (ook een gedeelte aan de andere kant van de weg, vlakbij de supermarkt) is aan te bevelen. Andere goede restaurantjes vind je langs het water aan de haven en bij het zwemplateau. Er zijn geen stranden in Pylos zelf (wel een zwemplateau) maar wel bij Gialova (zo'n 7 km vanaf Pylos) en Methoni (zo'n 10 km vanaf Pylos). Het fort is leuk om te bekijken! Vanuit de haven kun je boottochtjes maken door de Navarino-baai of zelf een bootje huren voor een hele of halve dag. Ik vind Pylos het leukste en meest Griekse kustplaatsje van het Pilia-gebied.


Ben je zelf ooit naar Pylos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kalamata vakantie
Kalamata vakantie
Kardamili vakantie
Kardamili vakantie
Finikounda vakantie
Finikounda vakantie
Stoupa vakantie
Stoupa vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Fly & Drive Peloponnesos Griekse webshop to Magazaki

Weer Pylos Messinia

zondag
Weer en klimaat Pylos
37°C

maandag
Weer en klimaat Pylos
37°C

dinsdag
Weer en klimaat Pylos
34°C

woensdag
Weer en klimaat Pylos
34°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024