Waarom vakantie in Griekenland?

Vakantie in Griekenland is meer, veel meer dan alleen de prachtige stranden, de blauwe zee en de witte huisjes en kerkjes. Griekenland is een land met een zeer rijke geschiedenis,waarvan de overblijfselen nog overal te vinden zijn. Natuurlijk zijn de jongeren vooral dol op een strandvakantie waarbij ze lekker kunnen uitgaan en feesten, in bijvoorbeeld Chersonissos op Kreta , Laganas op Zakynthos of in Kavos op Korfoe.

Maar Griekenland is ook de bakermat van de westerse beschaving. Griekenland is de bron van drama, geschiedenis en filosofie. Griekenland is de geboorteplaats van de democratie. Het is moeilijk je voor te stellen hoe de beschaafde wereld van nu eruit zou zien zonder de invloed van het oude Griekenland, zonder de geometrie van Euclides of Pythagoras, zonder de logica van Aristoteles, de unieke architectonische stijl die architecten over de hele wereld hebben beïnvloed. En vergeet de Olympische spelen niet, met de Olympische gedachte van wereldvrede en broederschap. De Griekse mythen en de Griekse taal die zoveel andere talen hebben verrijkt.

Een vakantie in Griekenland heeft van alles te bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een fietsvakantie, een wandelvakantie, een zeilvakantie, een duikvakantie, een theatervakantie, een taalvakantie of een citytrip. Ook de keuken van Griekenland is zeer de moeite waard. Probeer elke dag van uw vakantie een ander restaurantje of taverna uit. Leer Griekse gerechten als tzatziki en mousaka kennen.

Wilt u op vakantie naar Griekenland, maar u weet nog niet precies waarheen?
Hier kunt u zich oriënteren. Klik op de kaart hieronder en ondek Griekenland!

 

Vakantiekaart Griekenland
Klik op de kaart
Menalon Trail
Menalon Trail
Snorkelen in Griekenland
Snorkelen in Griekenland
Bergbeklimmen in Griekenland
Bergbeklimmen in Griekenland
Zeilen in Griekenland
Zeilen in Griekenland