Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Chersonissos

Chersonissos - Eiland Kreta

Chersonissos Kreta.Chersonissos is een populaire, drukke toeristenplaats die in het noorden van Kreta ligt. Het ligt op ongeveer zesentwintig kilometer ten oosten van de hoofdstad van Kreta, Heraklion, waar zich ook het vliegveld bevindt. De transfer met bus of taxi vanaf het vliegveld naar Chersonissos neemt ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten in beslag, wanneer er geen tussenstops worden gemaakt om mensen bij andere hotels af te zetten. Chersonissos is in de maanden juli en augustus zeer druk en veel jongeren vieren dan hun vakantie in deze super geliefde badplaats. Starbeach is een erg populair hotel met een leuk waterpark in Chersonissos, hier worden gedurende het hoogseizoen veel party's en evenementen georganiseerd, met bekende dj's en artiesten. In de maanden mei, juni, september en oktober heerst er een meer relaxte sfeer en wordt het plaatsje bezocht door gezinnen, ouderen en twintigers en dertigers.

Luchtvideo over Chersonissos Kreta

video Chersonissos

Dronevideo Chersonissos - ©De Griekse Gids

Topvakantiebestemming Chersonissos

Chersonissos is van oorsprong een vissersdorp, maar tegenwoordig is het een langgerekt dorp met een drukke doorgaande weg, het is daar één grote aaneenschakeling van souvenirwinkels, kledingwinkels, autoverhuurbedrijven, juweliers, cafés, bars, terrasjes, supermarkten etc. Parallel hieraan loopt de gezellige boulevard, die afgesloten is voor doorgaand verkeer. Hier, aan het strand en met uitzicht op de zee bevinden zich de talrijke terrassen van restaurants, taverna’s en bars.

Wil je een vakantie naar Chersonissos boeken?

Wil je een heerlijke vakantie in Chersonissos meemaken? Bekijk hier het overzicht van vakanties naar Chersonissos. Chersonissos is een vakantiebestemming die leuk te combineren is met andere bestemmingen op Kreta doormiddel van een Fly&Drive vakantie. Zulke reizen kun je bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij kennen Kreta als geen ander omdat we daar jaren hebben gewoond. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Foto's Chersonissos

Meltemi Chersonissos (Hersonissos) Photo 2 - Foto van De Griekse Gids Haven Chersonissos - Harbour Hersonissos Photo 1 - Foto van De Griekse Gids U2 Bar Chersonissos (Hersonissos) - Foto van De Griekse Gids Stranden Chersonissos - Beaches Hersonissos Photo 17 - Foto van De Griekse Gids Oud-Chersonissos Kreta - Departement Heraklion - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Oud-Chersonissos Kreta - Departement Heraklion - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids t Hoekje Chersonissos - The Corner Hersonissos Photo 1 - Foto van De Griekse Gids Hooks bar Chersonissos - Hersonissos photo 14 - Foto van De Griekse Gids Meltemi Chersonissos (Hersonissos) Photo 1 - Foto van De Griekse Gids Starbeach Chersonissos Kreta - Starbeach Hersonissos - Foto van De Griekse Gids Dancing Club Lollipop's Chersonissos (Hersonissos) - Foto van De Griekse Gids Stranden Chersonissos - Beaches Hersonissos Photo 12 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Chersonissos»

Bij het haventje van Chersonissos

Rondom het haventje van Chersonissos bevinden zich de meeste disco’s, clubs, bars, pubs en overige uitgaansgelegenheden. Hier vind je o.a. ook de door Nederlanders drukbezochte zaken ’t Hof van Holland, Japapaaah en Slam Café. Hier vlakbij hebben zich ook “Friet van Piet en “Het Hoekje” gevestigd. Uiteraard zijn er nog meer dan genoeg Griekse taverna's en restaurants aanwezig, om lekker van het échte Griekse eten te genieten.

In het haventje staat een mooi, typisch Grieks, wit kerkje met blauw dak, in schril contrast met de luidruchtige zaken er vlakbij. De stranden van Chersonissos zijn niet zo breed of langgerekt, maar wel erg leuk. Mooie zandstrandjes, allemaal voorzien van ligbedjes en parasols bevinden zich achter de terrasjes.

Kerkje in Chersonissos
Het kerkje in Chersonissos

Bergdorp Oud Chersonissos en overige dorpen in de buurt

Oud-Chersonissos (ook wel Ano Chersonissos genoemd) is een klein gezellig dorpje dat twee kilometer ten noorden van het "nieuwe" Chersonissos ligt. Hier bevinden zich ook de leuke dorpen Koutouloufari en Piskopiano die een mooi uitzicht op de zee bieden en waar mensen die meer van rust en de Griekse sfeer houden graag hun vakantie doorbrengen.Op respectievelijk 7 km. en 10 km. ten oosten van Chersonissos liggen de iets kleinere en populaire badplaatsjes Stalis en Malia.

 Lees ook ons artikel: Help, mijn zoon gaat naar Chersonissos!

Bezienswaardigheden, tips en attracties nabij Chersonissos

Wandelen bij Chersonissos

Bij Cheronissos zijn meerdere mooie paden die bewandeld kunnen worden. De Gemeente Chersonissos raadt de volgende routes aan:

  • Grotten Skotino - Kira Elaiousa - Charasso - Smari - Profitis Ilias - Xirokamara. Totale afstand is 16.5 km (4 uur wandelen).
  • Potamies - Xirokamara - Aposelemis kloof - Analipsis. Totale afstand is 11 km (3 uur wandelen).
  • Stalis - Voulgari pad - Profitis Ilias - Potamies - Mochos. Totale afstand is 8 km (2 uur wandelen).
  • Kastamonitsa - Minoische pad - Louloudaki - Seli Ambelou. Totale afstand 14 km (3 uur en 30 min wandelen).
  • Kera - Karfi - Lagou. Totale afstand is 7 km (2 uur wandelen).
  • Kera - Atzilakodasos - Chamoprina. Totale afstand 6 km (1 uur en 30 min wandelen).
  • Krasi - Karfi - Lagou. Totale afstand 6,5 km (1 uur en 45 min wandelen).
  • Astrakianos kloof (Kloof van Karteros). Totale afstand 11 km (3 uur wandelen).


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Matala
Matala
Malia
Malia
Knossos
Knossos
Piskopiano
Piskopiano

Gemiddelde temperaturen Chersonissos Heraklion Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Heraklion Kreta: Waar ligt Chersonissos?

Waar ligt Heraklion Kreta
De kaart / landkaart van Chersonissos© De Griekse Gids 2000-2020