Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Mycene


Mycene - Argolis (Griekenland)

Mycene. Mycene ligt ten oosten van de doorgaande weg van Korinthe naar Nafplion in Argolida. Archeologisch onderzoek in de burcht van Mycene heeft duidelijk gemaakt dat de heuvel al bewoond was rond 3000 voor Christus. De Leeuwenpoort (zie foto) stamt uit de dertiende eeuw voor Christus, toen de muur rond Grafcircel A werd gebouwd.

Tot nu toe hebben archeologen negen Tholos- graven in Mycene opgegraven. Mycene was in de oudheid een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr. De Myceners ontwikkelen een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling is van de Minoïsche beschaving. In Mycene lag er meer nadruk op de aanwezigheid van wapens en kampen.

Mycene speelt een rol in de Griekse mythologie, onder andere in de de Trojaanse Oorlog. Volgens Homerus was Mycene was de stad van koning Agamemnon, de opperbevelhebber van het Griekse leger, dat tegen Troje streed.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Mycene - Mycene in beeld

Mycene Argolis foto 10 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 20 - Foto van De Griekse Gids Leeuwenpoort Mycene Argolis foto 5 - Foto van De Griekse Gids Jorgos Nikolidakis voor de schatkamer van Atreus (Mycene) - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 12 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 16 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 32 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 19 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 11 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 29 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Mycene»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Mycene
Januari
°C
Februari
°C
Maart
°C
April
°C
Mei
°C
Juni
°C
Juli
°C
Augustus
°C
September
°C
Oktober
°C
November
°C
December
°C

Argolis: Waar ligt Mycene?

De kaart / landkaart van Argolis