Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ermioni

Ermioni - schilderachtig vissersdorp op de Peloponnesos


Ermioni is een schilderachtig vissersdorp in het oosten van de Peloponnesos, ter hoogte van het eiland Hydra. Het ligt in het departement Argolis en is gebouwd op een schiereiland op de oostelijke helling van de heuvel Prona.

"Ermioni is een traditioneel Grieks dorp."

Ermioni doet denken aan een vissersdorp op een Grieks eiland. Het heeft een pittoresk haventje, geplaveide steegjes en witte huizen met blauwe ramen, zoals op de eilanden. Omdat Ermioni op een schiereiland ligt, heeft het zowel aan de noordkant als aan de zuidkant een kustlijn waar veel tavernes, cafés en barretjes zijn.

Het zuidelijke deel noemt men Mandrakia, dit is de ‘place to be’ voor de mensen die van uitgaan houden. In het dorp zijn verder bakkers, patisserieën, supermarkten en allerlei kledingwinkels en moderne winkels.

Ermioni
Ermioni

De omgeving

Wat is er zoal te doen in de omgeving van Ermioni? Veel! Met een huurauto kun je leuke dagtrips maken naar o.a. de mooie stad Nafplion, het indrukwekkende theater van Epidavros, de beroemde stad uit de oudheid Mycene, het badplaatsje Tolo, de stad Argos en het kustdorp Porto Cheli. Met een boottochtje kun je o.a. het eiland Hydra (het eiland zonder auto's) en het eiland Spetses, dat op minder dan tweeënhalve kilometer van Ermioni ligt, bezoeken. Het vakantiehuis van koning Willem Alexander en koningin Maxima bevindt zich niet ver van Ermioni, namelijk bij het vissersdorp Kilada.

Schiereiland

In het verlengde van het schiereiland bevindt zich het bos van Bisti, hier liggen de ruïnes van de oude stad, de vuurtoren van Ermioni en een oude molen. In Bisti kan je een romantische avondwandeling maken in een prachtige natuuromgeving met pijnbomen. In de zomermaanden kan het hier wel eens druk worden, want dit is de plek waar in de zomermaanden allerlei school- en scoutingkampen plaatsvinden.

Vakantie in Ermioni

Wil je een fantastische vakantie doorbrengen in Ermioni en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Ermioni. Vakanties naar het gebied Argolis kun je hier vinden. Wil je een onvergetelijke fly & drive vakantie op de Peloponnesos meemaken? Boek je reis dan bij www.grieksegidsreizen.nl

Bekijk foto's ErmioniVideo Ermioni

Geschiedenis

Ermioni heeft een rijke geschiedenis. Hier woonden in de oudheid Dryopes, een van de inheemse stammen van het oude Griekenland. Na de komst van de Doriërs werden de Dryopes verjaagd en het stadje werd Ermioni genoemd, naar de kleinzoon va de koning van Argos, Ermionas. Later viel Ermioni in handen van Achaeërs totdat het daarna in handen van de Romeinen viel, in 146 v.Chr. Ermioni werd nu een heel belangrijke stad. Naast haar militaire macht en zeemacht, was handel ook een belangrijke bron van inkomsten, omdat hier aan de oevers een uniek soort schelp werd ontdekt. Hiermee kon men kleurstoffen maken om klederdrachten van welgestelden te verven, zoals voor koningen, waaronder Alexander de Grote.

Ermioni
Ermioni

Tijdens de Romeinse periode werd een aquaduct gebouwd dat de hele toenmalige regio van water voorzag. Volgens de geschiedkundige Pausanias werden in Ermioni rijke tempels gebouwd en allerlei festiviteiten gehouden, zoals muziek- en zwemwedstrijden.

Na de Romeinen kwamen de Byzantijnen en ook tijdens deze periode was Ermioni een belangrijk centrum. Na de Byzantijnen volgden de Franken, de Venetianen en daarna de Turken, hetzelfde verhaal dus als op de rest van Peloponnesos. De sterke zeemacht van Ermioni zorgde er uiteindelijk voor dat de Turken verjaagd werden waarna Griekenland haar onafhankelijkheid terugwon.

Ermioni
Ermioni

Bezienswaardigheden, tips en evenementen in Ermioni

 • De kerk van Agia Ermioni, gebouwd op de ruïnes van een antieke tempel van Hera. Het uitzicht vanaf hier is betoverend.
 • Tijdens de Frankische heerschappij werd Kastri gebouwd, aan de zuidoostkant van het stadhuis werd een grote vroegchristelijke driebeukige koninklijke kerk met grote mozaïekvloeren ontdekt. Deze was versterkt met muren gebouwd boven op de overblijfselen van oude gebouwen.
 • Het Volkenkundig Museum van Ermioni.
 • Op een bijzondere manier wordt hier driekoningen gevierd, het feest noemt men ‘ yala-yala’. Volgens de traditie, aan de vooravond van 6 januari, versieren jongeren hun boten met palmtakken. Met traditionele klederdrachten gaan ze daarna zingend van huis tot huis en brengen ze lekkernijen. ’s Ochtends, wanneer ze aan de haven komen, zingen ze het lied ‘yala-yala'. Even later duiken ze tijdens de christelijke ceremonie in zee om het kruis te vangen.
 • Op een bijzondere wijze wordt ook Pasen gevierd. Daarvoor is er op Schone Maandag een groot vissersfeest.
 • Op 1 juli en op 1 november wordt het feest van Agioi Anargiroi gevierd bij de gelijknamige kerk. Deze zou in 1340 gebouwd zijn.
 • Een keer per jaar wordt het feest van de granaatappel gehouden, meestal in het laatste weekend van oktober. Ermioni staat bekend om de verbouwing van granaatappels, het is wellicht de enige regio in Griekenland waar dit systematisch gebeurt.

Ermioni Peloponnesos

Stranden bij Ermioni

 • De met pijnbomen omgeven stranden op het schiereiland Bisti
 • Het zandstrand Maderi beach aan de zuidkust van Ermioni, vlakbij Bisti.
 • Het strand Dardiza beach dat 5 kilometer ten noordoosten van Ermioni ligt.
 • Het strand Sentoni (betekent letterlijk ‘laken’) dat 6 kilometer ten zuiden van Ermioni ligt.
 • Het strand Kouverta (betekent letterlijk ‘deken’) dat 7 kilometer ten zuiden van Ermioni ligt.
 • Rondom Ermioni zijn meer leuke stranden, vaak liggen deze in kleine baaitjes op kleine afstand van Ermioni. Huur een auto, scooter of fiets en ontdek deze paradijsjes.

Griekse spullen bestellen

Argolis: Waar ligt Ermioni?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Ermioni


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Ermioni geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kranidi vakantie
Kranidi vakantie
Mycene vakantie
Mycene vakantie
Tolo vakantie
Tolo vakantie
Nafplion vakantie
Nafplion vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Ermioni Argolis

maandag
Weer en klimaat Ermioni
28°C

dinsdag
Weer en klimaat Ermioni
24°C

woensdag
Weer en klimaat Ermioni
20°C

donderdag
Weer en klimaat Ermioni
19°C

vrijdag
Weer en klimaat Ermioni
18°C

zaterdag
Weer en klimaat Ermioni
16°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024