Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Galatas

Galatas Peloponnesos | vakantie, informatie en leuke tips

Galatas. Galatas is een mooi pittoresk kustdorpje in het noordoosten van de Peloponnesos en aan de voet van de berg Adera in de Saronische baai. Galatas ligt direct tegenover het eilandje Poros, vanwaar het wordt gescheiden door een smalle zeestraat. De hele dag varen bootjes heen en weer naar Poros in minder dan 5 minuten per tochtje. Het dorp, dat 165 km van Athene ligt, is pas in het jaar 1912 gesticht. Enkele jaren later kwamen inwoners uit Arcadië hier wonen, het waren boeren die vooral melk verkochten en vandaar de naam Galatas (Galatas betekent melkboer). Er waren toen twee kaasfabrieken die melk verzamelden van kuddes van herders in het hele gebied, de melk werd hier gebracht en er werd kaas gemaakt. Hoewel Galatas op het schiereiland van Argolis ligt, hoort het administratief bij de prefectuur van Attica en de gemeente Trizinia. Galatas heeft een traditionele eiland uitstraling en door zijn ligging is het een ideale keuze voor uitstapjes naar heel Argolis. Het heeft een goede toeristische infrastructuur, met veel hotels, en accommodaties, restaurants en uitgaansgelegenheden. Er is een leuke boulevard en een verharde weg voor mooie wandelingen langs de kust en haven, met prachtig uitzicht op het tegenoverliggende eiland Poros.

Zeestraat van Galatas Poros
Luchtfoto Galatas en Poros: rechts ligt Galatas, in het midden en links ligt Poros met zijn twee eilandjes Sferia (midden) en Kalavria (links)

In Galatas zijn er allerlei soorten winkels en in de zomermaanden worden verschillende evenementen georganiseerd, ook culturele evenementen. In de tavernes van de stad kun je van traditionele specialiteiten genieten. Ook voor religieus toerisme is Galatas geschikt, omdat er veel kloosters in de omgeving zijn en kerken daterend uit de Byzantijnse periode. Het is ook geschikt voor actieve vakanties, men kan hier namelijk watersporten, fietsen, paardrijden, bergbeklimmen en wandelen. In het dorp zijn meerdere kerken, de grootste kerken zijn die van Agios Nikolaos en van Agios Spyridon.

Bekijk foto's Galatas


Galatas


Beoordeel Galatas (Argolis) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Galatas? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:
Bezienswaardigheden in Galatas

  • Galatas is qua archeologie erg interessant, in het hele gebied zijn archeologische resten te zien. De gewelfde graven van Magoula en de Akropolis van Magoula liggen op slechts 3 km van Galatas en het antieke Trizina op 7 km.
  • Een wandeling in het beroemde Lemonodasos (Citroen-bos) is een must. Het is een plek waar vele vooraanstaande schrijvers werden geïnspireerd, gelegen op ongeveer 2,5 km ten zuiden van Galatas. In dit gebied zijn meer dan 30.000 citroen- en sinaasappelbomen. Overal zijn traditionele tavernes en wat opvallend is in dit gebied zijn de vele watermolens en het stromend water.  
  • Richting het traditionele dorp Trizina, bevindt zich het kerkje van Agia Sotira in het midden van een weelderige omgeving. Vanaf hier heb je uitstekend uitzicht op Neorio van Poros.

Stranden in Galatas

  • Er zijn verschillende goede stranden, voornamelijk ten zuidoosten van Galatas. Een kilometer van Galatas bevindt zich het kleine strand van Bougia met fijne kiezels, zand en uitzicht op het smalle kanaal van Poros.
  • Iets verder ligt het strand Plaka bij Lemonodasos.
  • 500 meter verder, aan de rechterkant, ligt Alyki, een heel mooi georganiseerd zandstrand dat eindigt in een kleine lagune. Het water is hier ondiep, het ligt voor het eilandje Bourtzi waar de ruïnes van een kasteel zijn. Het eilandje is zwemmend bereikbaar.

Argolis: Waar ligt Galatas?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Galatas


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Galatas geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kranidi vakantie
Kranidi vakantie
Kilada vakantie
Kilada vakantie
Mycene vakantie
Mycene vakantie
Porto Cheli vakantie
Porto Cheli vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021