Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Tolo

Tolo - badplaats op de Peloponnesos


Tolo. Tolo ligt op ongeveer 150 kilometer afstand van Athene en ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Nafplion, in de provincie Argolis van het schiereiland Peloponnesos.

"Tolo is een leuke vakantieplaats met een mooi strand."

Tolo, een leuke vakantiebestemming

Het is een gezellige vakantie badplaats met vooral Griekse bezoekers. Het heeft een erg mooi lang zandstrand en een ietwat onorthodox gebouwde dorpskern waar het vooral ’s avonds erg gezellig is. Sommigen hebben hier helaas gebouwen neergezet die meer verdiepingen hebben dan is toegestaan, anderen hebben weer tot vlak aan het water gebouwd waardoor het strand bij het dorp erg smal is geworden.

Op sommige plaatsen is het strand minder dan drie meter breed en de golven van de zee spatten soms op de muren van deze gebouwen. Gelukkig is het strand in oostelijke richting wel helemaal open en daar is het echt heerlijk om te zwemmen. Het water is erg schoon en helder en de zee is erg ondiep, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Het strand heeft alle faciliteiten, men kan zich hier zeker goed vermaken.  Er is ook een mini waterpretpark in zee met glijbanen, springkussens en klimmuren waar kinderen het zeker naar hun zin zullen hebben.

Tolo Peloponnesos
Tolo Peloponnesos

Uit eten in Tolo

In Tolo zijn er ook veel restaurants en bars. Bij sommige restaurants en bars kun je als het ware met je voeten in het water zitten. De prijs en de kwaliteit varieert; zo kun je bijvoorbeeld voor ontzettend weinig geld heel lekker eten en bij de buurman voor heel veel geld minder lekker. Een boulevard heeft Tolo niet en ’s avonds is het dan ook chaotisch, want de voetgangers kunnen niet wandelen en de auto’s kunnen niet doorrijden, hoewel zij dit wel proberen en dit levert soms gevaarlijke situaties op.

Bekijk foto's ToloBezienswaardigheden Tolo

Geschiedenis Tolo

Tolo was in de middeleeuwen een klein gehucht met weinig inwoners. Het kwam tot leven nadat vluchtelingen uit Kreta (vervolgd door de Turken en Egyptenaren) zich hier kwamen vestigen. Ze noemden hun nieuwe dorp Minoa, een naam afgeleid van de mythische koning van Kreta Minoa. Deze nieuwe inwoners kwamen o.a. uit de plaatsen Anogia en Sfakia uit Kreta. Deze naam werd echter niet behouden en het dorp kreeg de oorspronkelijke naam terug. Tegenwoordig hebben de meeste inwoners van Tolo een Kretenzische afkomst.

Lees ook ons weblog artikel: Een leuke vakantiebestemming: Tolo op de Peloponnesos


Griekse spullen bestellen

Argolis: Waar ligt Tolo?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Tolo


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Tolo

geert
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 7 - Stranden: 7 - Omgeving: 7

Toelichting Tolo:
Reeds tweemaal naar Tolo geweest, is heel goed gelegen voor allerlei (historische) bezoeken. Is wel een stadje met 2 gezichten, het gedeelte dichtbij de haven is nog het meest aantrekkelijke . We logeerden in Hotel John en George met prachtig zicht.


H. Timmerman
Alg. indruk: 4 - Uit eten: 6 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 8 - Stranden: 7 - Omgeving: 8

Toelichting Tolo:
Tolo ligt voor wie klassieke monumenten wil bezoeken erg goed, maar het plaatsje zelf is een uit z'n krachten gegroeid kreng. Het eens mooie strand is voor een groot deel volgebouwd! Het ongelooflijk mooie uitzicht over zee en eilanden ervoor blijft prach


Ben je zelf ooit naar Tolo geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Porto Cheli vakantie
Porto Cheli vakantie
Kranidi vakantie
Kranidi vakantie
Epidavros vakantie
Epidavros vakantie
Nafplion vakantie
Nafplion vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Tolo Argolis

dinsdag
Weer en klimaat Tolo
35°C

woensdag
Weer en klimaat Tolo
34°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024