Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kilada

Kilada - vakantie en informatie

Kilada (Koilada) is een schilderachtig vissersdorp van het departement Argolis op Peloponnesos dat tot de gemeente Ermioni behoort. Het dorp ligt in een ronde baai en is bekend om de scheepsweven die hier zijn. In de haven zie je behalve vissersboten ook dure zeiljachten en zeilboten.

Haven Kilada
Haventje Kilada

Het is een typisch Grieks dorp met witte huisjes, met roodachtige keramische dakpannen. Op het grote plein staan palmbomen, hier zijn meerdere cafés, restaurants en ouzeris. Bij Kilada ligt het dorp Doroufi en hier bevindt zich de villa van koning Willem Alexander en koningin Maxima. Het dorp Kranidi ligt ongeveer 6 kilometer verder.

Villa van koning willem Alexander
De  Villa in Griekenland van koning Willem Alexander

Rondom Kilada zijn verschillende stranden en in de zomermaanden komen hier heel wat Griekse en buitenlandse toeristen. Kilada is ook bekend om de Frangthi-grot die direct tegenover de haven ligt. Tegenover Kilada ligt het eiland Koronida dat eigendom is van een rijke Griekse scheepvaartfamilie. De belangrijkste kerk van het dorp is gewijd aan de heilige Moeder Maria.

De Frangthi-grot

De Frangthi-grot ligt aan aan de andere kant, in het noorden, van de baai van Kilada. Het is een van de belangrijkste grotten van Europa en zeker in de oostelijke Middellandse Zee. De grot is 150 meter diep en 30 meter breed. De Frangthi-grot is een van de belangrijkste prehistorische vindplaatsen in Griekenland. Hij werd waarschijnlijk voor het eerst bewoond door de Neanderthalers, tijdens de periode rond 40.000 jaar voor Christus, en door Homo sapiens in de periode na 30.000 voor Christus. Er zijn aanwijzingen dat de grot continu bewoond werd vanaf het jaar 20.000 tot het jaar 3.000 voor Christus.

Kilada - Argolis
Kilada- gezellig terrasje

Bekijk foto's Kilada
Argolis: Waar ligt Kilada?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Kilada


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Nafplion vakantie
Nafplion vakantie
Epidavros vakantie
Epidavros vakantie
Ermioni vakantie
Ermioni vakantie
Tolo vakantie
Tolo vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C
Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021