Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agathonissi

Agathonissi - Vakantie in Griekenland

Agathonissi vakantie. Agathonissi is een klein eilandje dat bij Kalymnos hoort. Agathonissi ligt vlakbij de kust van Turkije. Letterlijk betekent Agathonissi "het eiland van de goede of onschuldigen" en dat zegt genoeg van hoe de mensen hier zijn. Agathonissi is geen druk toeristisch eiland maar is wel de moeite waard. Er zijn heel leuke cafeetjes en aantal mooie stranden. Verblijven is vaak moeilijk omdat er weinig appartementen zijn. De inwoners zijn merendeels vissers.

Agathonissi is dagelijks bereikbaar per boot via Patmos. Agathonisi werd eerst Tragea of Tragia genoemd en door de loniers van Militos bewoond. Dit is afgebeeld in de oude ruïnes daterend van die tijden. Zijn huidige naam werd door een leraar/priester Gianni Panagiotou gegeven, die kwam van de eiland Fourni naar het eiland en werkte in Agathonissi tijdens de tweede en derde decennium van de vorige eeuw.

De huidige naam, weerspiegelt de goede aard van zijn inwoners. "Agatho" betekent goed. Het eiland heeft in de vorige eeuwen verschillende bezetters gekend.(Turken, Italianen ,Duitsers) voor het een deel van Griekenland werd. Er zijn ongeveer 110 bewoners op het eiland vandaag, de meerderheid van hun woont in Megalo Chorio, het oudste dorp van het eiland.

De oudste gebouwen in Megalo Chorio moeten worden vermeld voor hun speciale architecturale stijl. De eilandbewoners zijn professionele vissers. De vis wordt op de plaatselijke markt of naar de vis markten op het eiland van Samos verkocht.

Bekijk de foto's Agathonissi - Fotoalbum Griekenland

Agathonissi


Beoordeel Agathonissi en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Agathonissi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.0

Informatie over de bestemmingen van Agathonissi

Bezienswaardigheden op Agathonissi

- Tholi, Byzantijnse ruïnes van de 11de eeuw.
- In het noordelijke deel van het eiland zijn er oude ruïnes in het gebied "Kastraki".
- Er zijn ook oude nederzettingen in de gebieden van Agios Ioannis en Alonia

Het kalme leven op het eiland, de rust, de gastvrijheid van de inwoners en de shoonheid van de stranden van Agathonisi maakt het een ideale plaats voor degenen die kiest voor rustige vakanties, ver van samengepakte toerisme. Er zijn voldoende mogelijkheden voor het huren van kamers en appartementen in Agathonisi.


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Agathonissi

Ralf
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 4 - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 7 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting :
Ik heb het eilandje vorig jaar bezocht vanop Patmos. Het is een rustig eiland met weinig inwoners. Er zijn wat ouderwetse taverna's en een mooi strand.


Ben je zelf ooit naar geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Agathonissi?


Waar ligt Agathonissi
De kaart / landkaart van Agathonissi

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021