Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Kasos


Kasos (Dodecanese)

Kasos. Kassos (Kasos) is het meest zuidelijke eiland van de Dodecanese eilandengroep. (letterlijk:"12 eilanden") De eerste inwoners schijnen de Feniciërs geweest te zijn. Homerus meldt dit in zijn Catalogus van de Griekse steden die deelnamen aan de Trojaanse oorlog.

Kassos is een bergachtig eiland, met een rotsachtige kustlijn en enkele stranden. In de 18e eeuw bracht Kassos zijn eigen koopvaardijvloot tot stand en werd rijk door de handel. Het eiland speelde een actieve rol in de Griekse onafhankelijkheidsstrijd van 1821, waardoor men zich de revanche van Turkije en Egypte op de hals haalde, die het hele eiland in brand staken en de bevolking afslachtten. Een klein aantal mensen overleefden dit drama.

De hoofdstad van het eiland is Fry dat is gebouwd aan de pittoreske Bouka baai. Aan de oostkust ligt Borios. De grot Sellai, 30 meter diep en 8 meter breed heeft indrukwekkende stalaktieten. Stranden zijn te vinden bij Fry, Emborios en Ammouda.

Foto's Kasos - Kasos in beeld

Helatros beach Kasos - Dodecanese foto 136 - Foto van Nefeli Syriopoulou Vanuit Arkassa kijkend naar het eiland Kassos; september 23 - Foto van A.Fluitman Fry Kasos - Dodecanese foto 80 - Foto van Nefeli Syriopoulou Fry Kasos - Dodecanese foto 78 - Foto van Nefeli Syriopoulou Panagia Kasos - Dodecanese foto 148 - Foto van Nefeli Syriopoulou Ammoua beach Kasos - Dodecanese foto 26 - Foto van Nefeli Syriopoulou Agios Georgios Hadies Kasos - Dodecanese foto 1 - Foto van Nefeli Syriopoulou Kassos overview - Kasos - Foto van Rob van den Berg Fry Kasos - Dodecanese foto 98 - Foto van Nefeli Syriopoulou Kasos - Dodecanese foto 140 - Foto van Nefeli Syriopoulou


meer foto's van Kasos»


Bezienswaardigheden op Kasos (Kassos)

- Fri, de hoofdstad en de enige haven van Kassos. Fri is eigenlijk een dorp dat in 1840 is gebouwd door bewoners uit Agia Marina.
- Agia Marina: mooi dorp met traditionele huisjes.
- De grotten van Ellinokamara en Slai niet ver van Agia Marina
- Emporios: dit was de oude haven van Kasos.
- Poli: de oude hoofdstad van Kasos. Ligt op 2 kilometer van Fri en is gebouwd op de top van een heuvel. Het uitzicht is schitterend.
- Het eilandje Armathia dat op 2 mijl van Fri ligt. Dit eilanje heeft 2 schitterende stranden.
- De windmolens in het plaatsje Dikefalos.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Kasos
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kasos: Waar ligt Kasos?

De kaart / landkaart van Kasos

Advertenties

Neckermann Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2018