Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Astypalaia


Astypalaia (Dodecanese)

ASTYPALAIA (Astypalea). Astypalaia is een klein, bergachtig eiland dat letterlijk "oude stad" betekent. Astypalaia lijkt te bestaan uit twee kleinere eilandjes, die met een smalle strook land aan elkaar verbonden zijn. Astypalaia hoort bij de Dodecanese eilandengroep, maar ligt eigenlijk tussen de Dodecanese en de Cycladen. Het had net zo goed een Cycladen eiland kunnen zijn, zeker als je kijkt naar de manier van bouwen hier. (Witte huisjes)  Hoofdstad van Astypalaia is Chora, een klein stadje dat tegen een heuvel aan is gebouwd. Op de top van de heuvel valt het kasteel (Guerini kasteel) uit de Venetiaanse tijd meteen op. Astypalaia ligt ten zuid westen van eiland Kos en ten zuidoosten van Amorgos.

Het is een prachtig gezicht, wanneer je de haven van Astypalaia nadert en alle typisch witte huisjes ziet, met op de top van de heuvel het kasteel. De haven heet Pera Gialos. Deze bevindt zich onderaan aan de heuvel van Chora. Zoals gezegd, de traditionele witte gebouwen zijn prachtig en doen eerder aan de Cycladen denken. Een van de mooiste kerken is de kerk van Panagia Portaitissa die zich net onder het kasteel bevindt. Een wandeling door de straatjes en steegjes is hier een mooie ervaring.

De Griekse cafeetjes zijn schattig en de sfeer is gemoedelijk. Aan de haven zijn leuke restaurants en terrasjes. De meeste accommodaties van het eiland bevinden zich vlakbij de haven. Net als op alle andere Griekse eilanden zijn hier ook een aantal mooie stranden te vinden. Het strand "Livadi" is de meest bekende en ligt niet ver van Chora. Om andere stranden te bezoeken kan je een bootje nemen. Bezoek ook de smalle strook in het midden van de "eilandjes". Het is hier erg groen en het water is heel ondiep. Bij Vathi kun je de "grot van de draak" bezoeken waar zeer mooie stalactieten en stalagmieten te zien zijn.

Foto's Astypalaia - Astypalaia in beeld

Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Maltezana - Analipsi Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 92 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 103 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 82 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Astypalaia»


Bezienswaardigheden op Astypalaia

 • Het Venetiaanse kasteel van de Guerini dynasty.
 • De kerk van Panagia Portaitissa uit 1672
 • Het archeologische museum
 • Het kerkelijke museum
 • Analipsi: een dorpje op 9 kilometer van de Chora.
 • De Romeinse baden van Talara
 • De kerk en de grot van Panagia Poulariani
 • Vathi: een dorpje op 20 kilometer ten noord westen van de haven. Hier bevinden zich Minoische resten en de grot van de draak (Drakos).
 • De stranden van Livadi, Vatses, Panormo, Pachia Ammos.
 • De grot van Negros, te bereiken met boot via Livadi.
   

  Feesten Astypalaia

 • Het feest van Panagia (Heilige Moeder) Flevariotissa op 2 februari
 • Het feest van Panagia Poulariani op 8 septemberFoto's Astypalaia - Astypalaia in beeld

Maltezana - Analipsi Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids
Livadia Astypalaia (Astypalea) - Docecanese - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids
Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 98 - Foto van De Griekse Gids
Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 99 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Astypalaia»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Astypalaia
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Astypalaia: Waar ligt Astypalaia?

De kaart / landkaart van Astypalaia

Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Last minute Griekenland

 

Autohuur Griekenland