Telendos


Telendos (Dodecanese)

TELENDOS. Telendos is een klein eilandje dat precies tegenover de dorpen Myrties en Masouri ligt van het Griekse eiland Kalymnos. Telendos is van Kalymnos gescheiden via een zeekanaal dat ongeveer 700 meter breed is. De eilanden Telendos en Kalymnos waren vroeger met elkaar verbonden. Na een zware aardbeving, verdween een grote landstrook in zee waardoor Telendos van de rest van het land werd gescheiden. Dit gebeurde in het jaar 535 na Christus. Een deel van de oude stad dat in zee is verdwenen, is nog steeds onder water te zien tussen Myrties en Telendos.

Hoewel Telendos een erg klein eiland is, het heeft het een hoge bergtop dat maar liefst 460 meter hoog is. Deze rotsachtige berg wordt tegenwoordig door sportklimmers gebruikt voor hun sportbeoefening. Op het eiland zijn een aantal kleine stranden, de kustlijn is ideaal voor snorkelaars. De weinige inwoners wonen allemaal in het kleine vissersdorpje waar het erg gezellig is en waar leuke tavernes en cafés zijn. Het is hier niet druk, het contrast met de overkant waar het wel druk is, is soms niet te bevatten! Op Telendos zijn enkele kleine hotels en appartementen. Op het eiland zijn er geen wegen, het is dus helemaal autovrij. Er zijn veel wandelpaden en daarom is het eiland ook populair onder mensen die van wandelen houden. Op smalle zuidelijke gedeelte zijn opvallend veel dennenbomen, verder zijn er op het eiland aan aantal ruïnes te zien uit de Byzantijnse periode.

Verbindingen naar Telendos zijn er in de zomermaanden om het halve uur. Meerdere bootjes varen vanaf Myrties, wij namen de boot Theofilos van kapitein Antonis Louloudias.

Foto's Telendos - Telendos in beeld

Myrties, aan de overkant Telendos - Eiland Kalymnos -  Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Eiland Telendos - Griekse Gids Foto 61 - Foto van De Griekse Gids Eiland Telendos - Griekse Gids Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Eiland Telendos - Griekse Gids Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Eiland Telendos - Griekse Gids Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Eiland Telendos - Griekse Gids Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Eiland Telendos - Griekse Gids Foto 7 - Foto van De Griekse Gids De boot van Kalymnos naar Telendos - Foto van H. Kerkhof Eiland Telendos - Griekse Gids Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Eiland Telendos - Griekse Gids Foto 70 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Telendos»


Luchtvideo Telendos

Dronevideo van het eiland Telendos - ©De Griekse Gids
Foto's Telendos - Telendos in beeld

Uitzicht vanaf Telendos op Kalymnos - Foto van Anneke Heijboer
De boot van Kalymnos naar Telendos - Foto van H. Kerkhof
Telendos - Foto van peter v/d hout
Myrties, aan de overkant Telendos - Eiland Kalymnos -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Telendos»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Telendos
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Telendos: Waar ligt Telendos?

De kaart / landkaart van Telendos

Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Telendos

Alles over Griekenland


Last minute Griekenland

 

Autohuur Griekenland