Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Pserimos

Pserimos - Vakantie in Griekenland

Pserimos vakantie. Pserimos is een eilandje in de buurt van Kalymnos (4 km) en Kos (3km). Het heeft een oppervlakte van 15 km2 en het hoogste bergpunt is 268 meter. Pserimos is een uitstekend eiland voor degenen die van de ultieme rust houden. Er zijn een aantal verlaten zandstranden waar zwemmen heerlijk is.

Als u op Pserimos wilt verblijven dan raden wij u aan om op voorhand te boeken, er zijn namelijk weinig accommodaties. Al deze accommodaties bevinden zich in het enige dorp van Pserimos, dit dorp is dan ook zogezegd de hoofdstad van Pserimos en dat is tevens de plaats waar het natuurlijke haventje zich bevindt. Er wonen hier ongeveer 50 mensen die zich vooral met de visvangst en in de zomer met het toerisme bezig houden. Het zandstrand aan het dorp is uitstekend, er zijn hier een aantal leuke terrasjes, taverna's en visrestaurants. Ook zijn er een aantal minimarkets en souvenirwinkeltjes.

Dagelijks arriveren er in de zomer toeristenboten uit Kos en Kalymnos. Bestuurlijk hoort Pserimos tot Kalymnos en de kinderen die hier wonen moeten voor de middelbare school naar Kalymnos of Kos uitwijken. Een basisschool is er ook niet daar er weinig kinderen zijn. Een juf geeft aan deze kinderen een soort prive les krijgen.

Evenementen op Pserimos

• Het Internationale duikfestival in augustus
• Het Internationale klimfestival in mei
• De door de gemeente georganiseerde ''Culturele Zomer''.
• Het Agios Panteleimon-feest, in Panormos op 26 juli

Wat zijn leuke activiteiten op Pserimos?

• Klimmen. In 1996 ontdekte Andrea di Bari (een Italiaan), het 'potentieel' dat het eiland had als klimbestemming. De afgelopen jaren is het eiland een  topbestemmingen voor klimmers over de hele wereld geworden. Er zijn meer dan 40 klimgebieden en 1.300 klimroutes op kalymnos. Het eiland is de thuisbasis van verschillende internationale klimfestivals.
• Duiken. Er zijn twee duikcentra op Kalymnos die een duikervaring bieden op geselecteerde stranden en Petronta per boot. • Balneotherapie bij de zoute Thermae-bron (watertemperatuur: 37 ° C), 1 km Z van Pothia. Het is ideaal voor mensen die lijden aan reumatische en artritis pijn en gynaecologische klachten.
• Speleologie: er zijn meer dan 50 grotten op het eiland.

 

Bekijk de foto's Pserimos - Fotoalbum Griekenland

Filmpje over Pserimos - GriekseGids.TV

Pserimos - ©De Griekse Gids
 


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Waar ligt Pserimos?


Waar ligt Pserimos
De kaart / landkaart van Pserimos

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021