Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Symi

Symi - Vakantie in Griekenland

Symi vakantie. Symi is een klein Grieks eiland dat 12 kilometer van het eiland Rhodos is verwijderd. Het is één van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. De stad Symi bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (hoger gelegen deel dat ook wel het 'het dorp' genoemd wordt) en Gialos (de stad aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, taverna's, cafés' en winkeltjes. In het binnenland bevinden zich diverse valleien en de rotsachtige hellingen aan de kustlijn zijn vaak erg steil.

Video Symi

Video over Symi opgenomen door de Griekse Gids

Hoe kom je op het eiland Symi?

Het eiland Symi heeft geen vliegveld, het is alleen per boot bereikbaar, via via Rhodos, (zie artikel  Een dagtocht naar Symi) maar ook via het eiland Kos, het eiland Samos, het eiland Ikaria, het eiland Chios en het eiland Lesbos

Boek je vakantie naar het schilderachtige Symi

Wil je een onvergetelijke vakantie op het schilderachtige eiland Symi meemaken? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Symi geweest en kennen de omgeving goed. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Symi kun je bijvoorbeeld goed combineren met een vakantie op Rhodos en een vakantie op Kos.

Bekijk de foto's Symi - Fotoalbum Griekenland

Geschiedenis Symi

In de oudheid werd het eiland Aegli genoemd, de huidige naam heeft het eiland van de nimf Symi gekregen, de vrouw van Poseidon. Volgens Homerus heeft Symi met drie schepen deelgenomen aan de Trojaanse oorlog. In de periode na 1373 was het eiland zeer welvarend, mede door de Johannieters die toen het eiland hadden bezet. Ook in de vorige eeuw en aan het begin van deze eeuw heeft het eiland een enorme bloei gekend dankzij de scheepvaart en de scheepsbouw. Dat verklaart ook het feit waarom het eiland nogal kaal is, de meeste bomen werden gekapt omwille van de scheepsbouw. Het eiland had in die tijden een bevolking van 30.000 mensen, terwijl er vandaag de dag ongeveer 4000 mensen permanent verblijven. Uit die periode zijn ook de vele kleurrijke neoklassieke huizen die men in Symi ziet. Deze huizen hebben opmerkelijke kleurrijke pasteltinten, zijn gerestaureerd en de binnenkant van deze huizen is vaak versierd met houtsnijwerk.

Panormitis Symi

Panormitis ligt in het zuiden van Symi, in een mooie gesloten baai, 19 kilometer ten zuiden van Symi-stad. Hier bevindt zich een zandstrand en het klooster van Archontas Michail Panormitis dat gewijd is aan de aartsengel Michael die de patroonheilige van het eiland Symi is. Na het Agios Ioannis Theologos klooster op Patmos, is dit het een van de belangrijkste kloosters in Griekenland.

Pedi Symi

Pedi is een leuk kustdorpje met mooie huizen dat 2 kilometer ten oosten van Symi stad ligt. Er is een weg van Gialos of Chorio die je naar Pedi brengt. Pedi ligt in de gelijknamige baai die aan een vruchtbare vlakte grenst. Er zijn haventjes waar zeilbotern en vissersboten aanmeren. Op het mooie kiezelstrand zijn enkele tavernes en cafés. Ook bevindt zich hier het leuke Pedi Beach Hotel.

Tips en bezienswaardigheden op Symi

  • Het kasteel van de ridders op de top van de stad
  • Zeevaartmuseum van Gialos
  • Het archeologische en volkenkundige museum in Ano (boven) Symi.
  • De Heilige Maria-kerk op de top van de berg (Mooi uitzicht naar de haven)
  • Het vissersdorp Pedi, 2 kilometer ten oosten van Ano Symi. In Pedi is er een mooi zandstrandje.
  • Emborios of Nimborio ten westen van de hoofdstad. Dit is het tweede haventje op het eiland en een wandeling hiernaartoe is makkelijk te doen. Hier bevinden zich de twaalf grotten met mozaieke werken
  • Het zandstrand van Panormitis op 12 kilometer van de hoofdstad. Hier bevindt zich ook het klooster van Michail Panormitis.
  • De tempel Panormiou Poseidona

Evenementen die gevierd worden zijn:

- Op 24 juni, het feest van Agios Ioannis.
- Op 27 juli, het feest van Agios Panteleimon
- Op 14 augustus, het feest in het plaatsje Mirtariotissa
- Op 15 augustus, het feest in het plaatsje Alethini
- Op 23 augustus, het feest van Heilige Moeder

Links


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Waar ligt Symi?


Waar ligt Symi
De kaart / landkaart van Symi

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021