Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kythira stad

Kythira stad - vakantie, informatie en leuke tips


Chora. Chora of Kythira stad is de hoofdstad van het eiland  Kythira en tegelijk een beschermd, traditioneel dorp. Hoewel het de hoofdstad van het eiland is, wonen hier maar ongeveer 300 vaste inwoners! Chora ligt helemaal in het zuiden van het eiland en is rondom een middeleeuws kasteel gebouwd dat op de top van een rotsachtige berg ligt.

Vanaf het kasteel heb je een waanzinnig uitzicht over Chora, het strand Kapsali en het eilandje Avgo. Het is verstandig om de auto buiten het dorp op het parkeerterrein (aan de rechterkant richting Kapsali) te parkeren en te voet op verkenning te gaan. De straatjes zijn namelijk smal en er is in het stadje weinig ruimte om te parkeren. Dit stadje, dat dus eerder een dorpje lijkt, nodigt uit tot het slenteren door de smalle straatje en het maken van veel prachtige foto's. Op het plein bevindt zich een postkantoor en er zijn twee banken met pinautomaten.

"Chora is een traditioneel dorp met witte huisjes, smalle steegjes en kerkjes."

Er is een karakteristiek punt in Chora, waar door iedere toerist wel een foto wordt gemaakt. Dat is het beroemde plekje met de blauwe deur met een trapje ervoor, waarnaast terracotta potten met een bougainville en andere bloemen staan, tenslotte loopt er nog een smal steegje naast. Het ziet er prachtig uit en is vooral typisch Grieks, het lijkt wel een ansichtkaart.

Kythira-stad Chora
Kythira-stad Chora

Vakantie

Wil je op vakantie naar Kythira en zoek je een leuk appartement of goed hotel, bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Kythira. Wil je het eiland Kythira combineren met een vakantie op de Peloponnesos, boek dan je reis bij Grieksegidsreizen. 

Bekijk foto's Kythira stadKasteel en kerken

De stad werd in de 14e eeuw door Venetianen gesticht en in 1503 werd het kasteel gebouwd bovenop de ruïnes van een ouder kasteel dat door Byzantijnen was gebouwd. Daarna is men buiten de muren van het kasteel gaan bouwen. Binnen de muren van het kasteel zijn enkele belangrijke Byzantijnse kerken te zien zoals de kerk van Panagia Mirtidiotissa, de kerk van Pantokrator en de kerk van Agios Ioannis. Bij Panagia Mirtidiotissa worden op de zondag van de Orthodoxie en met Pasen processies gehouden, dan komen duizenden gelovigen van overal uit Griekenland hier naartoe.

Kythira-stad Chora kasteel en kerk
Kythira-stad Chora kasteel en kerk

Museum

In Chora bevindt zich ook het archeologisch museum, met verschillende voorwerpen, beelden en andere vondsten uit de oudheid, maar ook uit de Venetiaanse periode. Helaas is dit museum gesloten vanwege een aardbeving in 2006 en blijkbaar zijn er onvoldoende financiële middelen om het museum te kunnen heropenen. De belangrijkste bezienswaardigheden in het museum zijn de marmeren leeuw uit de zesde eeuw voor Christus en het marmeren beeld uit de Renaissance van Afrodite en Eros. 

Pleinen en uitzicht

In het dorp zijn twee grote pleinen: het centrale plein waar zich het gemeentehuis en de banken bevinden en het Estavromenos-plein. Wanneer je met de auto richting Kapsali rijdt, dan krijg je een prachtig uitzicht voorgeschoteld, dit is een plek waar je schitterende foto’s kunt maken.

Uitzicht op Kapasali Kythira
Uitzicht op Kapasali Kythira


Griekse spullen bestellen

Kythira: Waar ligt Kythira stad?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Kythira stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Kythira stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Diakofti vakantie
Diakofti vakantie
Aghia Pelagia vakantie
Aghia Pelagia vakantie
Kapsali vakantie
Kapsali vakantie
Kakia Lagada vakantie
Kakia Lagada vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Kythira stad Kythira

maandag
Weer en klimaat Kythira stad
26°C

dinsdag
Weer en klimaat Kythira stad
24°C

woensdag
Weer en klimaat Kythira stad
25°C

donderdag
Weer en klimaat Kythira stad
24°C

vrijdag
Weer en klimaat Kythira stad
25°C

zaterdag
Weer en klimaat Kythira stad
24°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024