Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Karvounades


Karvounades - Kythira (Griekenland)

Karvounades. Karvounades is een dorp, zeven kilometer ten noorden Chora, de hoofdstad van Kythira. Het dorp ligt op 322 meter hoogte en de eigenlijke naam is ‘Oi Karvounades’. Het is een handels dorp en tegelijk een agrarisch dorp, want hier worden vele lokale producten geproduceerd door landbouwers.

In het centrum van het dorp bevindt zich de bakkerij ‘Kythira’, die bekent staat om de productie van paximadi, dat is hard gebakken brood in de steenoven. De naam Karvounades is afgeleid van ‘karvouno’ wat ‘houtskool’ betekent. Waarschijnlijk is de naam na een brand ontstaan waarbij de bomen in de streek afgebrand zijn en de resten door de bewoners als houtskool gebruikt werden.

Hier, in het centrum van Karvounades, staat de kerk van Agios Georgios, herkenbaar aan de lichtblauwe koepel. Ieder jaar worden hier leuke volksfeesten gehouden waar lekkere wijn en eten aan de gasten geserveerd wordt. 

Drie kilometer ten noordoosten van Karvounades ligt het dorp Fratsia waar ieder jaar een grote landbouwtentoonstelling plaatsvindt. In Fratsia zijn de kerken van Agia Eleousa en van Agios Charalambos. De inwoners van het dorp zijn vooral landbouwers en veehouders. In dit gebied grazen vooral koeien, schapen en geiten. In het centrum van het dorp bevindt zich een groot dorpsplein waar een oude waterput staat en de oude basisschool. In het dorp zijn vele mooie herenhuizen te zien, sommige van deze zijn omgetoverd tot appartementen die te huur zijn.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Karvounades - Karvounades in beeld

Wijnmakerij bij Kalokerines en Karvounades | Kythira foto 6 - Foto van De Griekse Gids Wijnmakerij bij Kalokerines en Karvounades | Kythira foto 12 - Foto van De Griekse Gids Karvounades Kythira | Griekenland | De Griekse Gids foto 28 - Foto van De Griekse Gids Wijnmakerij bij Kalokerines en Karvounades | Kythira foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kalokerines bij Karvounades | Kythira Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Komponada strand bij Karvounades op Kythira | De Griekse Gids foto 23 - Foto van De Griekse Gids Karvounades Kythira | Griekenland | De Griekse Gids foto 27 - Foto van De Griekse Gids Karvounades Kythira | Griekenland | De Griekse Gids foto 34 - Foto van De Griekse Gids Komponada strand bij Karvounades op Kythira | De Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids Kalokerines bij Karvounades | Kythira Foto 4 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Karvounades»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Karvounades
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Kythira: Waar ligt Karvounades?

Uitstapjes / Trips vanaf Karvounades
De kaart / landkaart van Kythira (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Karvounades Kythira

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kythira en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kythira.

De kaart - Landkaart van KythiraFratsia Kythira Kapsali Kythira Platia Ammos Kythira Aghia Pelagia Kythira Paliochora Kythira Karavas Kythira Potamos Kythira Aroniadika Kythira Mylopotamos Kythira Diakofti Kythira Chora - Kythira stad Livadi - Kato Livadi Kythira Karvounades Kythira Avlemonas - Paleopolis Kythira Mitata Kythira Kaladi en Paleopoli Kythira Komponada strand bereibaar vanaf Karvounades Mirtidiotissa Kythira Melidoni Kythira Limnionas Kythira
Uitstapjes vanaf Karvounades - Klik op de kaart van Kythira (©De Griekse Gids)