Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Karvounades

Karvounades Kythira - vakantie, informatie en leuke tips

Karvounades. Karvounades is een dorp, zeven kilometer ten noorden Chora, de hoofdstad van Kythira. Het dorp ligt op 322 meter hoogte en de eigenlijke naam is ‘Oi Karvounades’. Het is een handels dorp en tegelijk een agrarisch dorp, want hier worden vele lokale producten geproduceerd door landbouwers.

In het centrum van het dorp bevindt zich de bakkerij ‘Kythira’, die bekent staat om de productie van paximadi, dat is hard gebakken brood in de steenoven. De naam Karvounades is afgeleid van ‘karvouno’ wat ‘houtskool’ betekent. Waarschijnlijk is de naam na een brand ontstaan waarbij de bomen in de streek afgebrand zijn en de resten door de bewoners als houtskool gebruikt werden.

Hier, in het centrum van Karvounades, staat de kerk van Agios Georgios, herkenbaar aan de lichtblauwe koepel. Ieder jaar worden hier leuke volksfeesten gehouden waar lekkere wijn en eten aan de gasten geserveerd wordt. 

Drie kilometer ten noordoosten van Karvounades ligt het dorp Fratsia waar ieder jaar een grote landbouwtentoonstelling plaatsvindt. In Fratsia zijn de kerken van Agia Eleousa en van Agios Charalambos. De inwoners van het dorp zijn vooral landbouwers en veehouders. In dit gebied grazen vooral koeien, schapen en geiten. In het centrum van het dorp bevindt zich een groot dorpsplein waar een oude waterput staat en de oude basisschool. In het dorp zijn vele mooie herenhuizen te zien, sommige van deze zijn omgetoverd tot appartementen die te huur zijn.

Bekijk foto's Karvounades


Karvounades


Beoordeel Karvounades (Kythira) - Plaats een eigen review

Ken jij Karvounades? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Kythira: Waar ligt Karvounades?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Karvounades


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Karvounades geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Aghia Pelagia vakantie
Aghia Pelagia vakantie
Kythira stad vakantie
Kythira stad vakantie
Kaladi vakantie
Kaladi vakantie
Kakia Lagada vakantie
Kakia Lagada vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021