Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Karavas

Karavas Kythira - vakantie, informatie en leuke tips

Karavas. Karavas is een mooi traditioneel dorp, met groene terrasvormige berghellingen, in het noorden van het eiland Kythira, vier kilometer ten noordwesten van Aghia Pelagia en 26 kilometer ten noorden van Chora (Kythira-stad). 

De naam Karavas is afgeleid van het woord Karavi, wat boot betekent. Veel boten zouden tegen de rotsen van de kust zijn gesneuveld voordat de vuurtoren hier werd gebouwd, hieraan heeft het dorp zijn naam te danken. Het dorp bestaat uit meerdere kleinere dorpjes waarbij iedere buurt de naam van de inwoners heeft gekregen  (Diakopoulianika, Kritharianika, Mavragiorganika etc). Dit fenomeen van de namen van inwoners komt trouwens op heel Kythira voor.

Bij Karavas zijn veel zoetwaterbronnen te vinden. De bron van "Amir Ali" is de bekendste. Vanaf deze bron loopt een mooi wandelpad door een groen "jungle-achtig" gebied, langs beekjes en stroompjes, waar vlinders en libelles rondvliegen. Het stromende water, de vogels en het gezoem van insecten zijn hier de enige geluiden. Wat een prachtig rustgevend plekje. Zo loop je in dit sprookjesachtige gebied richting de bronnen van Portokalia. (= De sinaasappelboom) Deze naam kreeg de bron vanwege een zeer grote sinaasappelboom die hier zou hebben gegroeid, die tonnen sinaasappelen leverde, die zelfs naar Athene werden geëxporteerd. Helaas is de boom er niet meer, maar de bronnen gelukkig wel. Het is hier een prachtige, groene oase van rust.

Karavas is tegen het einde van de achttiende eeuw gesticht door vluchtelingen uit de Peloponnesos en inwoners van het dorp Potamos. In de 19e eeuw tot aan het begin van de 20e eeuw kende het hele gebied een goede economische ontwikkeling en dat is heel goed te zien aan de vele neoklassieke gebouwen in het centrum van het dorp. In die tijd waren de inwoners veelal zeemannen, handelaars of wetenschappers.

Marmaro is het centrum van het dorp. Na de eerste en de tweede wereldoorlog verhuisden vele inwoners van het dorp geleidelijk aan naar de Verenigde Staten en Australië. Hier zijn vele huizen verlaten en ze zijn dringend toe aan vernieuwing. Veel immigranten komen regelmatig terug en zijn inmiddels de huizen van hun voorvaderen aan het opknappen waardoor het dorp weer opbloeit.

De bakkerij van het dorp Karavas is een bezoek meer dan waard. Deze mooie bakkerij is gehuisvest in een oude olijfpers, die geheel in de oude stijl is gerestaureerd door Pavlos, de sympathieke kleinzoon van de oorspronkelijke eigenaar van de olijfpers. Wij kregen een rondleiding waarbij hij haarfijn uitlegde hoe de vroegere olijfpers werkte en hoe de bakkerij nu werkt. Het is een echt familiebedrijf. Er wordt hier niet alleen brood gebakken, maar ook de specialiteit van Kythira: "paximadi". Het zijn dubbel gebakken broodjes, een soort kleine, gedroogde beschuitjes. Ontzettend lekker, met bijvoorbeeld wat honing of kaas, maar vooral heerlijk als crouton in de salade met tomaat, olijfolie en feta. Ben je op Kythira, sla dan zeker een bezoek aan de bakkerij niet over!

Bekijk foto's Karavas
Griekse spullen bestellen

Kythira: Waar ligt Karavas?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Karavas


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Karavas geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kaladi vakantie
Kaladi vakantie
Kythira stad vakantie
Kythira stad vakantie
Avlemonas vakantie
Avlemonas vakantie
Diakofti vakantie
Diakofti vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Karavas Kythira

woensdag
Weer en klimaat Karavas
20°C

donderdag
Weer en klimaat Karavas
19°C

vrijdag
Weer en klimaat Karavas
20°C

zaterdag
Weer en klimaat Karavas
19°C

zondag
Weer en klimaat Karavas
20°C

maandag
Weer en klimaat Karavas
21°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021