Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Diakofti

Diakofti Kythira - vakantie, informatie en leuke tips


Diakofti. Diakofti is een badplaats in het oosten van het eiland Kythira, ongeveer 25 kilometer van zowel Chora als van Aghia Pelagia. Wanneer je naar Diakofti rijdt zie je van boven de intens turquoise kleur die de zee hier heeft: indrukwekkend! Het strand loopt hier geleidelijk aan af en het water is ondiep.

"De kleur van de zee is bij Diakofti intens turquoise!"

Hier bevindt zich de haven van Kythira waar de veerboten uit o.a. Piraeus, Souda (Kreta) en Neapoli (Peloponnesos) aanmeren. Diakofti is erg populair vanwege het mooie, witte zandstrand en het ondiepe turquoise zeewater. Recht tegenover het dorp ligt het ‘kale’ eilandje Makronisi (of Makrokythira) dat verbonden is met Diakofti door middel van een brug. Bij dit eilandje komen vele snorkelaars zwemmen en ook wandelaars komen hier graag.

In het dorp bij het strand zijn diverse visrestaurants, tavernes en cafés. Neem plaats bij een van de restaurantjes aan het strand, tussen de wit geverfde bomen en proef de heerlijke Griekse gerechten: dat is pas genieten!

Diakofti Kythira
Diakofti Kythira

Vakantie

Wil je op vakantie naar Kythira en zoek je een leuk appartement of goed hotel, bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Kythira. Wil je het eiland Kythira combineren met een vakantie op de Peloponnesos, boek dan je reis bij Grieksegidsreizen. 

Bekijk foto's DiakoftiInformatie en leuke tips

Ten oosten van Diakofti bevindt zich de grot Chousti die 800 m² groot is en maximaal vijftien meter diep. In deze grot zijn vazen en andere voorwerpen gevonden uit de klassieke oudheid en de Romeinse periode. Men beweert dat in deze grot sinds 3800 voor Christus mensen hebben gewoond. Aan de kust bij Diakofti liggen meerdere grotten die alleen met een boot bereikbaar zijn.

Precies achter Diakofti, op een berg ligt het klooster Agia Moni, dat is in 1840 gebouwd en gewijd is aan Jezus Christus. Tussen Diakofti en het dorp Avlemonas bevindt zich het Byzantijns kerkje van Agios Georgios met een mozaïek uit de zevende eeuw.

Klooster Agia Moni Diakofi Kythira
Klooster Agia Moni Diakofi Kythira

Bij Diakofti ligt het eiland Prasonisi waar in 2000 een handelsschip (Nordland) is gestrand. Dit schip ligt er nog steeds en is een soort van toeristische attractie geworden.


Griekse spullen bestellen

Kythira: Waar ligt Diakofti?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Diakofti


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Diakofti geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kakia Lagada vakantie
Kakia Lagada vakantie
Avlemonas vakantie
Avlemonas vakantie
Kaladi vakantie
Kaladi vakantie
Kythira stad vakantie
Kythira stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Diakofti Kythira

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024