Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Avlemonas


Avlemonas - Kythira (Griekenland)

Avlemonas. Avlemonas wordt beschouwd als een van de mooiste kustplaatsen van Kythira. Dit pittoreske vissersdorp  ligt in het oosten van het eiland, ongeveer twintig kilometer ten noordoosten van Chora (Kythira stad) en vijfentwintig kilometer ten zuidoosten van Aghia Pelagia, in de baai van Agios Nikolaos. Het ligt in een rotsachtige omgeving waar vele kleine baaitjes een romantische uitstraling aan het dorp geven. In het prachtige baaitje zijn "zwembad-trapjes" gemaakt om het de mensen gemakkelijk te maken hier te zwemmen. Avlemonas heeft veel fanatieke aanhangers, dat zijn toeristen die ieder jaar weer hier hun vakantie komen doorbrengen. Er is een klein haventje waar veel restaurants en cafés zijn. Op een kleine hoogte, nabij het dorp, zijn de ruïnes te zien van een Venetiaans kasteel uit de dertiende eeuw, de Grieken noemen het ‘Kastraki’ dat betekent letterlijk ‘Klein kasteel’.

Een andere bezienswaardigheid is het huis ‘Cavallini’ dichtbij aan de haven,  waar een oude zonneklok te zien is op de buitenmuur, precies boven de voordeur. Dit gebouw was in de negentiende eeuw een Hongaars-Oostenrijks consulaat.  Buiten het dorp bij de locatie ‘Vouni’ bevindt zich het kapelletje van Agios Georgios. Dit kerkje is in de zesde eeuw bovenop de ruïnes van een Minoïsche nederzetting gebouwd. Het panoramische uitzicht vanaf hier over de baai van Agios Nikolaos en Avlemonas is prachtig.

In het jaar 1802 is bij de baai van Agios Nikolaos en vrachtschip gezonken die namens Lord Elgin, marmeren beelden en andere voorwerpen vervoerde. Men vermoedt dat er nog steeds op de bodem van de zee schatten kunnen liggen. Bij Avlemonas ligt het grootste strand van Kythira, dat is het zandstrand van Paleopoli. Hier zou volgens de Griekse mythologie, godin Aphrodite uit het schuim van het zeewater geboren zijn.  Iets verder ligt het populairste strand van Kythira; Kaladi. Het strand bestaat uit drie kleine baaitjes die bereikbaar zijn via 130 trappen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Avlemonas - Avlemonas in beeld

Avlemonas Kythira | Griekenland | De Griekse Gids 76 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas I, een mooi plaatsje op Kythira - Foto van Dick & Joke Avlemonas Kythira | Griekenland | De Griekse Gids 68 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland | De Griekse Gids 55 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland | De Griekse Gids 14 - Foto van De Griekse Gids Anker te Avlemonas (Kythira) - Foto van Daan&Anja Punt Avlemonas Kythira | Griekenland | De Griekse Gids 38 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland | De Griekse Gids 87 - Foto van De Griekse Gids Griekse vlag Avlemonas Kythira | Griekenland | De Griekse Gids 64 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland | De Griekse Gids 53 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Avlemonas»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Avlemonas
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Kythira: Waar ligt Avlemonas?

Uitstapjes / Trips vanaf Avlemonas
De kaart / landkaart van Kythira (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Avlemonas Kythira

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kythira en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kythira.

De kaart - Landkaart van KythiraFratsia Kythira Kapsali Kythira Platia Ammos Kythira Aghia Pelagia Kythira Paliochora Kythira Karavas Kythira Potamos Kythira Aroniadika Kythira Mylopotamos Kythira Diakofti Kythira Chora - Kythira stad Livadi - Kato Livadi Kythira Karvounades Kythira Avlemonas - Paleopolis Kythira Mitata Kythira Kaladi en Paleopoli Kythira Komponada strand bereibaar vanaf Karvounades Mirtidiotissa Kythira Melidoni Kythira Limnionas Kythira
Uitstapjes vanaf Avlemonas - Klik op de kaart van Kythira (©De Griekse Gids)