Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Livadi

Livadi Kythira - vakantie, informatie en leuke tips

Ano en Kato Livadi. Ano en Kato Livadi zijn twee dorpen op eiland Kythira, een viertal kilometer ten noorden van Chora die ongeveer een kilometer van elkaar liggen. In deze dorpen, die te midden van olijfbomen, platanen en amandelbomen liggen,  wonen ongeveer 250 vaste inwoners. 

Toen de Engelsen in het jaar 1709 op Kythira kwamen, bouwden ze hier een aantal mooie gebouwen en een prachtige brug. Deze stenen brug (Katouni brug) is in 1822 gebouwd, bestaat uit dertien bogen en is een van de grootsten in zijn soort (110 meter lang). Men zegt dat de brug zo lang is geworden omdat de Engelse ingenieur die opdracht gaf om hem te bouwen, verliefd was geworden op een meisje in het dorp Katouni. Zolang hij bezig was aan de brug mocht hij blijven, dus de brug werd langer en langer. Men noemt deze brug dan ook wel "brug der liefde"

Andere belangrijke gebouwen zijn de oude Engelse school in nieuw-gotische stijl, de kerk van Agios Andreas met muurschilderingen uit de twaalfde eeuw en het Byzantijnse museum in Kato Livadi bij de kerk van Analipsi die in de 17e eeuw is gebouwd.

Vier kilometer ten zuidwesten van Ano Livadi ligt het klooster Agia Elesa. Vanaf het klooster dat hoog op een berg ligt, heb je een fantastisch uitzicht over het hele eiland. In het dorp, waar zich diverse winkels, restaurants en cafés bevinden,  zijn een aantal appartementen en kamers te huur.  Rondom het dorp zijn meerdere kleine gehuchten die de naam gekregen hebben van families, zoals  Mazarakianika, Skoulianika, Katelouzianika.

Op kleine afstand van Livadi zijn enkele leuke baaien waar men heerlijk kan zwemmen zoals o.a. de baai van Melidoni. Het kleine strand van Melidoni is een schitterend zandstrand waar enkele rieten parasols staan en een aantal ligbedden. Wanneer je op het strand zit, kijk je recht tegen de hoge rotsen van het eilandje Avgo aan, ook Chitra genaamd, dat enkele kilometers ten zuiden van het strand ligt.

Bekijk foto's Livadi


Livadi


Beoordeel Livadi (Kythira) - Plaats een eigen review

Ken jij Livadi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Griekse spullen bestellen

Kythira: Waar ligt Livadi?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Livadi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Livadi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Diakofti vakantie
Diakofti vakantie
Kaladi vakantie
Kaladi vakantie
Kakia Lagada vakantie
Kakia Lagada vakantie
Avlemonas vakantie
Avlemonas vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Livadi Kythira

zondag
Weer en klimaat Livadi
22°C

maandag
Weer en klimaat Livadi
22°C

dinsdag
Weer en klimaat Livadi
22°C

woensdag
Weer en klimaat Livadi
22°C

donderdag
Weer en klimaat Livadi
22°C

vrijdag
Weer en klimaat Livadi
23°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021