Areopoli (Lakonia)

Areopoli. Areopoli is een pittoresk stadje in Mani op de Peloponnesos, 80 km van Kalamata en 26 km van Gythio. Het heeft zijn naam te danken aan de Griekse God Aris. Areopoli wordt beschouwd als het hart van Mani. Het is sinds de oudheid bewoond. Paleo-antropologisch onderzoek in de kustplaats Apidima - ten westen van Areopolis - resulteerde in de ontdekking dat hier 300 duizend jaar geleden al geleefd werd. De belangrijkste Paleoantropologische vondsten van Apidima zijn twee menselijke schedels die tussen 100 en 300 duizend jaar oud zijn die de systematische naam Homo Sapiens Taenarius hebben gekregen.

Areopoli is tegenwoordig een schilderachtig stadje dat veel toeristen aantrekt. Het oude centrum is prachtig, je treft hier traditionele maniatische huizen, hoge torens, mooie kerken, geplaveide straatjes en veel winkels. Er zijn tal van leuke cafeetjes en tavernes.

In Areopoli begon de revolutie op 17 maart 1821, waar op het grote plein de Maniaten geknield het 'Niki i Thanatos' (Overwinning of Dood) zweerden. Op het plein van Areopoli staat het standbeeld van 'Petrobeys Mavromichalis', die toen de leiding van de revolutie op zich opnam.

Areopolis is een plaats die je niet mag missen wanneer je in Zuid Peloponnesos bent. Het kan als startpunt gebruikt worden om vanaf hier heel Mani te verkennen. Vanaf hier kun je zuidwaarts naar de beroemde grotten van Diros en het traditionele 'Mesa Mani', met zijn pittoreske dorpjes tot aan kaap Tainaro. Noordelijk bevindt zich Itilo en 'Exo Mani', dat is over het algemeen de Mani die bij het departement Messinia hoort en die ook Messiniaki Mani genoemd wordt (met o.a. Karadamili, Agios Nikolaos, Stoupa).

Foto's Areopoli - Areopoli in beeld

Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 14 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 21 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 20 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Geduldig ezeltje in Areopolis - Foto van Aeropolis Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 9 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 5 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 26 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 23 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 19 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Areopoli»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Areopoli?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Areopoli


Lakonia vakanties

Tainaron Blue Retreat (incl. auto)

Bekijken

Tainaron Blue Retreat (incl. auto)

Lakonia
Vathia
Fly & Drive Zuid-Peloponnesos en Elafonisos

Bekijken

Fly & Drive Zuid-Peloponnesos en Elafonisos
Lakonia
Elafonisos
Akra Morea (incl. auto)

Bekijken

Akra Morea (incl. auto)
Lakonia
Monemvasia
Alistos Hotel (Incl. Auto)

Bekijken

Alistos Hotel (Incl. Auto)
Lakonia
Rachi Gythio
© De Griekse Gids 2000-2020