Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Mani

Mani Peloponnesos - vakantie, informatie en leuke tips

Mani. Het gebied dat de middelste arm in het zuiden van de Peloponessos, met uitlopers van Gythio tot Kaap Tainaro - het meest zuidelijke punt van het Griekse vasteland - beslaat, wordt Mani genoemd, naar het kasteel van Maina. Dit kasteel werd gebouwd door Guillaume de Villehardouin. De inwoners van de Mani hebben altijd met een enorme volhardendheid en hartstocht hun land verdedigd.  De oorspronkelijke bewoners van de Mani zouden afstammelingen van de Spartanen zijn, die in de oudheid moesten vluchten. De Romeinen, de Franken, de Turken; geen van hen slaagde erin de inwoners van de Mani aan zich te onderwerpen. Opstanden tegen de Turken werden vaak hier beraamd. De reden voor de torenbouw in het gebied heeft te maken met het feit dat in de Mani eeuwenlang de bloedwraak heerste, die in combinatie met vetes over de weinige beschikbare grond, ervoor zorgde dat soms hele families werden vermoord. De hoogste verdiepingen van die torens vormde een veilige plek, omdat ze slechts bereikbaar waren met een trap.

Bekijk foto's Mani


Mani


Beoordeel Mani (Lakonia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Mani? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.0


Lakonia: Waar ligt Mani?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Mani


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Mani

Hillie en Andries Heite
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 9 - Stranden: 7 - Omgeving: 8

Toelichting Mani:
Mani strekt zich uit van Gythio naar Cape Tainaro de mythische ingang naar de onderwereld. Het is een wild landschap en misschien nergens in Griekenland een regio die zo dicht bij het middeleeuwse verleden staat. De Mani heeft heel wat traditionele nederzettingen. Er zijn tal stranden met fijn zand en kiezels. Toren huizen, Byzantijnse monumenten en kerken zijn een bezoek waard. In Mani zijn een aantal grotten. Lokale olijfolie en honing zijn van uitstekende kwaliteit. Het is een plaats met legendes en tradities niks is vergelijkbaars over de hele wereld.


Ben je zelf ooit naar Mani geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gythio vakantie
Gythio vakantie
Elafonisos vakantie
Elafonisos vakantie
Monemvasia vakantie
Monemvasia vakantie
Limeni vakantie
Limeni vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Fly & Drive Peloponnesos De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021