Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Kyparissi - een verborgen paradijs aan de Peloponnesos kust

Kyparissi Lakonias. Kyparissi is een traditioneel dorp, in wezen twee dorpen, een bergachtig en een aan de kust, het is een verborgen paradijs aan de zuidoostkust van Peloponnesos. Kyparissi ligt op 150 km van Kalamata (3 uur rijden) en 300 km van Athene (4 uur rijden), ergens tussen Leonidio en Monemvasia aan de Myrtoo zee en is via Sparta en het dorp Geraki of via Molaoi bereikbaar.

In Kyparissi zijn mooie huizen met prachtige tuinen en binnenplaatsen, allemaal in traditionele stijl en architectuur. Het massatoerisme zal hier nooi komen simpelweg omdat het afgeleν ligt. Het dorp ligt in een afgesloten baai en om hier te komen moet je vele kilometers vol bochten maken langs de steile rotshellingen van de berg Parnon.

Het dorp heeft de luxe drie stranden te hebben, deze stranden zijn echter geen georganiseerde stranden. Er zijn meerdere tavernes en cafés, er is een minimarkt en een bakker maar let op: er is geen pinautomaat, geen tankstation en geen apotheker. Tanken kun je wel bij Geraki (50 km), Molaoi (45 km) en Monemvasia (62 km), daar zul je ook apothekers en pinautomaten vinden.

Kyparissi Lakonias
Kyparissi strand vanaf Myrtoo studio's

Vakantie weg van de massa in Kyparissi

Kyparissi is de perfecte locatie om weg van de massa van het authentieke Griekenland te kunnen genieten. Griekse Gids Reizen biedt vanaf 2021 vakanties naar Kyparissi naar o.a. Myrtoo studio's.

Foto's Lakonia - Lakonia in beeld


Kyparissi


Beoordeel Kyparissi (Lakonia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Kyparissi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Lakonia: Waar ligt Kyparissi?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Kyparissi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Kyparissi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Monemvasia vakantie
Monemvasia vakantie
Areopoli vakantie
Areopoli vakantie
Mystras vakantie
Mystras vakantie
Gythio vakantie
Gythio vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Fly & Drive Peloponnesos De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021