Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Kyparissi - een verborgen paradijs aan de Peloponnesos kust

Kyparissi Lakonias. Kyparissi is een traditioneel dorp, in wezen twee dorpen, een bergachtig en een aan de kust, het is een verborgen paradijs aan de zuidoostkust van Peloponnesos. Kyparissi ligt op 150 km van Kalamata (3 uur rijden) en 300 km van Athene (4 uur rijden), ergens tussen Leonidio en Monemvasia aan de Myrtoo zee en is via Sparta en het dorp Geraki of via Molaoi bereikbaar.

In Kyparissi zijn mooie huizen met prachtige tuinen en binnenplaatsen, allemaal in traditionele stijl en architectuur. Het massatoerisme zal hier nooi komen simpelweg omdat het afgeleν ligt. Het dorp ligt in een afgesloten baai en om hier te komen moet je vele kilometers vol bochten maken langs de steile rotshellingen van de berg Parnon.

Het dorp heeft de luxe drie stranden te hebben, deze stranden zijn echter geen georganiseerde stranden. Er zijn meerdere tavernes en cafés, er is een minimarkt en een bakker maar let op: er is geen pinautomaat, geen tankstation en geen apotheker. Tanken kun je wel bij Geraki (50 km), Molaoi (45 km) en Monemvasia (62 km), daar zul je ook apothekers en pinautomaten vinden.

Kyparissi Lakonias
Kyparissi strand vanaf Myrtoo studio's

Vakantie weg van de massa in Kyparissi

Kyparissi is de perfecte locatie om weg van de massa van het authentieke Griekenland te kunnen genieten. Griekse Gids Reizen biedt vanaf 2021 vakanties naar Kyparissi naar o.a. Myrtoo studio's.

Foto's Lakonia - Lakonia in beeld
Lakonia: Waar ligt Kyparissi?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Kyparissi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gythio vakantie
Gythio vakantie
Areopoli vakantie
Areopoli vakantie
Limeni vakantie
Limeni vakantie
Elafonisos vakantie
Elafonisos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021