Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Itilo

Itilo Mani Peloponnesos - vakantie, informatie en leuke tips

Itilo (Oitylo). Itilo is een klein, Grieks dorpje in Mani in het departement Lakonia. Het is een traditioneel dorp dat op een rotsachtige heuvel is gebouwd, naast een ravijn. Het ligt 71 km ten zuidoosten van Kalamata en 30 kilometer ten westen van Gythio.

Op kleine afstand, ten zuiden van Itilo liggen de stranden Neo Itilo en Karavaostasi waar ook haventjes, meerdere tavernes en hotels zijn. In het gebied zijn allerlei ruïnes uit de oudheid te zien. Zo ook ten oosten van itilo waar aan de andere kant van het ravijn het kasteel van Kelefa ligt. Dit kasteel werd gebouwd door de Ottomanen in 1670, 15 jaar later hebben Maniaten (inwoners van Mani) en Venetianen het kasteel veroverd. De Venetianen hebben het geperfectioneerd en het tot een van de sterkste vestingen gemaakt.

Neo Itilo is het strand van Itilo. Het ligt onderaan de heuvel van Itilo maar om er met de auto te komen moet je ongeveer 5 km afleggen. In Neo Itilo is een zand-kiezelstrand waar in de zomermaanden veel, vooral Griekse, toeristen komen. Alle gebouwen zijn in de traditionele Maniatische stijl gebouwd. Op het strand zijn strandstoelen en parasols. Vanaf de terrasjes heb je een schitterend uitzicht over de baai met haar groenblauwe zee.

Bekijk foto's Itilo
Lakonia: Waar ligt Itilo?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Itilo


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gythio vakantie
Gythio vakantie
Areopoli vakantie
Areopoli vakantie
Mystras vakantie
Mystras vakantie
Monemvasia vakantie
Monemvasia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021