Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Diros

Diros - vakantie, informatie en leuke tips

Diros (Dirós). In Diros bevinden zich de beroemde gelijknamige grotten, het museum van Diros en een wit kiezelstrand. Diros ligt ten zuiden van Areopoli (11 km), 91 km van Kalamata en 36 km van Gythion. De grotten van Diros zijn er twee: Vlychada en Aleopotrypa. Deze grotten behoren tot de mooiste en grootste in heel Griekenland. In de grotten zijn overblijfselen gevonden uit de Paleolithische en de Neolithische periode.

De grot Vlychada is in het begin van de 20e eeuw ontdekt maar pas een halve eeuw later is deze pas echt bezocht en onderzocht. De lengte van de grot bedraagt 15 km en in de grot bevindt zich water dat tot 80 meter diep is. Het grootste deel van de grot bevindt zich onder het wateroppervlak. De stalactieten en stalagmieten die zich momenteel onder het brakke water bevinden werden gevormd toen de zeespiegel nog veel lager was dan het huidige niveau. De natuurlijke ingang van de grot heeft een diameter van slechts een halve meter en ligt zeer dicht bij de oppervlakte van de zee. In vroegere tijden had de grot andere ingangen die geleidelijk werden afgesloten. In de grot zijn allerlei fossielen gevonden en botten van panters, hyena's, leeuwen, herten, marters en van nijlpaarden.

De deuren van de grot werden voor het publiek officieel in 1967 geopend toen de EOT (Het Grieks Verkeersbureau) de constructiewerken voltooide die zes jaar eerder waren begonnen. De toeristische route heeft een totale lengte van 1.500 meter, waarvan de eerste 1.200 een lagune zijn, deze rondrit duurt ongeveer 25 minuten.

Belangrijke antropologische vondsten uit het Neolithicum werden ontdekt in de nabijgelegen Grot van Alepotrypa. Veel hiervan worden tentoongesteld in het museum naast de ingang van deze grot.

Een ticket voor een bezoek aan deze grotten kost €13 (prijzen 2018).
Voor meer informatie, zie diros-caves.gr

Bekijk foto's Diros
Lakonia: Waar ligt Diros?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Diros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Monemvasia vakantie
Monemvasia vakantie
Mystras vakantie
Mystras vakantie
Gythio vakantie
Gythio vakantie
Limeni vakantie
Limeni vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021