Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vathia

Vathia Mani Peloponnesos | Informatie, tips en vakanties

Vathia Mani. Vathia is een indrukwekkend berg- vestingdorp in Mani op Peloponnesos. Het ligt op 113 km van Kalamata en 58 km van Gythio. Het ligt in het zuidelijke deel van Mani, 33 km van Areopoli. Komend vanaf de route Areopoli - Gerolimenas verschijnt hogerop, op de top van een heuvel een imposant stukje Mani.

In midden van een indrukwekkend landschap zie je op de heuveltop een indrukwekkende citadel verschijnen waar op een betrekkelijk kleine oppervlakte torens, huizen, oude kerken zo goed als op elkaar zijn gebouwd. In totaal gaat het om ongeveer 150 gebouwen. Het uitzicht vanaf hierboven is prachtig.

Vathia is een dorp dat in de 16e eeuw is gebouwd maar pas in de 18e eeuw en 19e eeuw echte economische welvaart is gaan kennen. Toen woonden er in het dorp ongeveer 300 inwoners die vooral landbouwers waren en de olijvenoogst was hun voornaamste beroepsbezigheid. Er werden toen ook een aantal olijf persen neergezet. In het begin van de 20e eeuw verlieten de inwoners het dorp en eind jaren tachtig van de vorige eeuw woonden er amper nog mensen.

Vathia was toen praktisch een verlaten nederzetting. Het toerisme heeft echter weer leven in het dorp geblazen, want de oude huizen, torens en olijf persen werden gerestaureerd in hun oorspronkelijke stijl en werden omgetoverd tot hostels. In het dorp kun je nu voor enkele dagen of langer op vakantie gaan en de bijzondere sfeer proeven. In het dorp is een café-restaurant..

Leuke kleine badplaatsen nabij Vathia, zijn Gerolimenas (9 km), Porto Kagio (5 km) en Marmari (4.5 km). De dichtstbijzijnde stranden zijn de twee stranden van Kapi die op 2.5 kilometer afstand liggen, waar twee prachtige baaien zijn.

Bekijk foto's Vathia
Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Elafonisos
Elafonisos
Mystras
Mystras
Monemvasia
Monemvasia
Gythio
Gythio

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Vathia?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van VathiaGriekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020