Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vathia

Vathia Mani Peloponnesos - vakantie, informatie en leuke tips

Vathia Mani. Vathia is een indrukwekkend berg- vestingdorp in Mani op Peloponnesos. Het ligt op 113 km van Kalamata en 58 km van Gythio. Het ligt in het zuidelijke deel van Mani, 33 km van Areopoli. Komend vanaf de route Areopoli - Gerolimenas verschijnt hogerop, op de top van een heuvel een imposant stukje Mani.

In midden van een indrukwekkend landschap zie je op de heuveltop een indrukwekkende citadel verschijnen waar op een betrekkelijk kleine oppervlakte torens, huizen, oude kerken zo goed als op elkaar zijn gebouwd. In totaal gaat het om ongeveer 150 gebouwen. Het uitzicht vanaf hierboven is prachtig.

“Vathia, sprookjesachtig bergdorp in Mani„

Vathia is een dorp dat in de 16e eeuw is gebouwd maar pas in de 18e eeuw en 19e eeuw echte economische welvaart is gaan kennen. Toen woonden er in het dorp ongeveer 300 inwoners die vooral landbouwers waren en de olijvenoogst was hun voornaamste beroepsbezigheid. Er werden toen ook een aantal olijf persen neergezet. In het begin van de 20e eeuw verlieten de inwoners het dorp en eind jaren tachtig van de vorige eeuw woonden er amper nog mensen.

Vathia Mani Peloponnesos
Het dorpje Vathia in Mani op Peloponnesos

Vathia was toen praktisch een verlaten nederzetting. Het toerisme heeft echter weer leven in het dorp geblazen, want de oude huizen, torens en olijf persen werden gerestaureerd in hun oorspronkelijke stijl en werden omgetoverd tot hostels. In het dorp kun je nu voor enkele dagen of langer op vakantie gaan en de bijzondere sfeer proeven. In het dorp is een café-restaurant..

Leuke kleine badplaatsen nabij Vathia, zijn Gerolimenas (9 km), Porto Kagio (5 km) en Marmari (4.5 km). De dichtstbijzijnde stranden zijn de twee stranden van Kapi die op 2.5 kilometer afstand liggen, waar twee prachtige baaien zijn.

Bekijk foto's Vathia


Vathia


Beoordeel Vathia (Lakonia) - Plaats een eigen review

Ken jij Vathia? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Lakonia: Waar ligt Vathia?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Vathia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Vathia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Elafonisos vakantie
Elafonisos vakantie
Mystras vakantie
Mystras vakantie
Limeni vakantie
Limeni vakantie
Gythio vakantie
Gythio vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Fly & Drive Peloponnesos De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021