Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Elafonisos

Elafonisos eiland (Elafonissos) - exotisch paradijs in Griekenland


Elafonisos (Elafonissos). Elafonisos is een klein eilandje dat dichtbij de steden Neapoli en Monemvasia ligt. Het ligt ten noorden van het Griekse eiland Kythira en ten zuiden van het plaatsje Vigklavia in het departement Lakonia van de Peloponnesos. Het eilandje is populair vanwege het adembenemend mooie strand dat zich hier bevindt, het Simos strand is namelijk een van de mooiste stranden van Griekenland (Simos Beach). Het eilandje wordt ook Elafonisi genoemd maar dat is niet hetzelfde Elafonisi dat op Kreta ligt. Simos beach ligt aan de zuidkant van het eilandje in een baai met een stukje schiereiland. Aan beide zijden is de zee te zien en het levert een prachtig plaatje op. De kleuren van de zee zijn verschillende tinten turquoise en het zandstrand steekt hierbij mooi af.

“Elafonisos, eilandje met adembenemend mooie stranden„

Om naar Elafonisos te komen neem je (eventueel met de auto) de veerboot vanaf het haventje Vigklavia. De boot gaat in het hoogseizoen om het half uur. De overtocht duurt ongeveer een kwartier. Je komt aan in het noorden van het eiland bij het stadje. Hier in het stadje zijn diverse hotels en appartementen.

Elafonisos Griekenland
Simos beach Elafonissos - een van de mooiste stranden van Griekenland

In het zuiden van Elafonissos bevindt zich een populaire camping (Camping Simos) waar in de zomermaanden veel jongeren komen. De camping heeft ook een aantal eenvoudige bungalows om te verblijven. In het restaurant van de camping is een self-service restaurant waar allerlei Griekse specialiteiten geserveerd worden, zoals mousaka, gemista, stifado e.d. maar ook grote pizza's en pasta's etc. De prijzen in het restaurant zijn betaalbaar. Bij de bar zijn allerlei dranken verkrijgbaar, ook cocktails.

Op het strand bij de camping staan parasols en strandbedjes. Je kunt hier ook wat te eten en drinken bestellen. Dit wordt vanaf het restaurant op de camping naar het strand gebracht. Het is een prachtige plek voor een heerlijke stranddag.

Vakantie naar Elafonisos

Een vakantie naar Elafonisos is via Griekse Gids Reizen mogelijk. Elafonisos wordt aangeboden als een fly & drive vakantie, waarbij het mogelijk is om het eiland met de Peloponnesos te combineren.

Bekijk foto's ElafonisosLinks


Griekse spullen bestellen

Lakonia: Waar ligt Elafonisos?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Elafonisos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Elafonisos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

De Mani vakantie
De Mani vakantie
Areopoli vakantie
Areopoli vakantie
Gythio vakantie
Gythio vakantie
Limeni vakantie
Limeni vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Fly & Drive Peloponnesos Griekse webshop to Magazaki

Weer Elafonisos Lakonia

zondag
Weer en klimaat Elafonisos
37°C

maandag
Weer en klimaat Elafonisos
37°C

dinsdag
Weer en klimaat Elafonisos
34°C

woensdag
Weer en klimaat Elafonisos
34°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024