Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Tolo


Tolo - Argolis (Griekenland)

TOLO. Tolo ligt op ongeveer 150 kilometer afstand van Athene en ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Nafplion, in de provincie Argolis van het schiereiland Peloponnesos. Het is een gezellige, toeristische plaats waar vooral Grieken op vakantie komen. Het heeft een erg mooi lang zandstrand en een ietwat onorthodox gebouwde dorpskern waar het vooral ’s avonds  erg gezellig is. Sommigen hebben hier helaas gebouwen neergezet die meer verdiepingen hebben dan is toegestaan, anderen hebben weer tot vlak aan het water gebouwd waardoor het strand bij het dorp erg smal is geworden. Dat is jammer want op sommige plaatsen is het strand minder dan drie meter breed en de golven van de zee spatten soms op de muren van deze gebouwen. Gelukkig is het strand in oostelijke richting wel helemaal open en daar is het echt heerlijk om te zwemmen. Het water is erg schoon en helder en de zee is erg ondiep, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Het strand heeft alle faciliteiten, men kan zich hier zeker goed vermaken.  Er is ook een mini waterpretpark in zee met glijbanen, springkussens en klimmuren waar kinderen het zeker leuk zullen vinden.

In Tolo zijn er ook veel restaurants en bars. Bij sommige restaurants en bars kun je als het ware met je voeten in het water zitten. De prijs en de kwaliteit varieert; zo kun je bijvoorbeeld voor ontzettend weinig geld, heel lekker eten en bij de buurman voor heel veel geld, slecht eten. Dus wees op je hoede, en wanneer je in Tolo komt, kijk waar heel veel mensen gaan zitten en kies dit restaurant of bar. Een boulevard heeft Tolo niet en ’s avonds is het dan ook chaotisch, want de voetgangers kunnen niet wandelen en de auto’s kunnen niet doorrijden, hoewel zij dit wel proberen en dit levert soms gevaarlijke situaties op. Bezienswaardigheden binnen een straal van een half uur rond Tolo zijn o.a. de stad Nafplion, Mycene, Epidavros en de stad Argos. Vanaf Tolo zij er ook boot-excursies naar o.a. de eilanden Hydra en Spetses. In Tolo zijn er veel hotels en appartementen.

Lees ook ons weblog artikel: Een leuke vakantiebestemming: Tolo op de Peloponnesos

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Tolo - Tolo in beeld

Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Twee vissersbootjes aan de haven van Tolo - Foto van alice41 Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 26 - Foto van De Griekse Gids boat trip - Foto van stolck Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 12 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Tolo»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Tolo
Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Argolis: Waar ligt Tolo?

De kaart / landkaart van Argolis