Chora (Astypalaia)

Chora (Astypalaia of Astypaliá). De eilandbewoners van Astypalaia noemen hun hoofdstad behalve 'Chora' ook 'Astypaliá'. Astypaliá is een klein stadje. Het ligt in een baaitje met een vissershaven en wordt omgeven door heuvels. Chora is een pittoresk stadje dat op de hellingen van heuvels is gebouwd. Op de top van een heuvel ligt het Venetiaanse kasteel van de Guerini dynastie. Binnen de muren van de vesting staan twee kerken, die van Evangelistria en die van Agios Georgios.

Voor de haven bevindt zich het strand Pera Gialos. Hier achter bevindt zich een kleine boulevard en er zijn allerlei restaurants, taverna's, cafeetjes, terrasjes en goede visrestaurants. Op het strand bevindt zich een taverna en een leuke ouzeri die gerund wordt door Anastasia en Kostas. Vanaf hier kun je een mooie wandeling maken naar boven, naar de windmolens en vanaf daar naar de top bij het kasteel. Bij de windmolens zijn leuke winkeltjes, cafés en taverna's.

Vanaf de plek waar de molens staan, lopen diverse steegjes tot boven op de top van de heuvel. Met de scooter kun je zelfs tot dicht bij het kasteel komen. Het uitzicht vanaf hierboven is erg mooi. Onder het kasteel bevindt zich de kerk van Panagia Portaitissa die in 1762 is gebouwd.

Wat is er nog meer te zien en te doen in Chora op Astypalaia:

 • Wie van het nachtleven houdt zal het hier naar zijn zin hebben, want er zijn veel bars en cafeetjes die tot laat open blijven.
 • Het archeologisch museum
 • Het kerkelijk museum
 • De gemeentelijke bibliotheek (Narkissios)

Foto's Chora - Chora in beeld

Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 105 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 98 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 66 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 51 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chora»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Video Chora Astypalaia (Astypaliá)

©Video Chora Astypalaia (Astypalia) - © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Astypalaia

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Astypalaia: Waar ligt Chora?

Waar ligt Astypalaia
De kaart / landkaart van Chora


Astypalaia vakanties

Castillio Hotel

Bekijken

Castillio Hotel
Astypalaia
Maltezana
Aegean Sea Villas

Bekijken

Aegean Sea Villas
Astypalaia
Livadia
Tholaria Boutique Hotel

Bekijken

Tholaria Boutique Hotel
Astypalaia
Chora
Maltezana Beach Hotel

Bekijken

Maltezana Beach Hotel
Astypalaia
Maltezana
© De Griekse Gids 2000-2019