Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Aedipsos

Aedipsos - Edipsos Evia - vakantie bij een beroemd kuuroord

Loutra Aedipsos of Edipsos ligt op het (schier) eiland Evia en is een van de beroemdste spa kuuroorden van Griekenland. Aedipsos ligt 120 kilometer ten noorden van Chalkida (de hoofdstad van Evia) en 150 kilometer van Athene.

“Aedipsos - Edipsos, beroemd kuuroord op Evia„

In Aedipsos zijn meer dan 70 thermale bronnen. Het water dat over de rotsen naar de zee stroomt is warm tot heet en heeft een geneeskrachtige werking. Het is tevens een van de oudste kuuroorden van Griekenland. Al in de tijd van het Romeinse Rijk stond Aedipsos bekend om haar geneeskrachtige bronnen. Bekende Romeinse keizers en generaals (o.a. Generaal Sylla) kwamen hier naartoe om te genezen. Vandaar dat hier een van de luxe hotels vernoemd is naar deze generaal, namelijk het Thermae Sylla Spa & Welness hotel. Ook tijdens het Byzantijnse tijdperk zijn de kuuroorden van Aedipsos blijven bestaan, maar hier kwam abrupt een einde aan tijdens de Turkse bezetting en pas in het jaar 1887 is men weer met de wederopbouw begonnen.

Aedipsos - Edipsos Evia
Vakantie in Aedipsos - Edipsos Evia

Aedipsos is tegenwoordig een leuk toeristisch stadje met ongeveer 7000 inwoners. Hier bevinden zich zowel eenvoudige hotels als luxe hotels. Er is een leuke boulevard met gezellige cafeetjes, tavernes en winkeltjes. Je kunt vanaf het vasteland van Griekenland met een veerboot vanaf het dorp Arkitsa naar Aedipsos oversteken. 

Bekijk foto's AedipsosBezienswaardigheden Aedipsos - Edipsos

 • Het kleine parlement
  Een geweldige locatie met pijnbomen en struiken in het stadspark van Edipsos. Publiek verzamelt zich in een speciaal ontworpen ruimte en analyseert de actuele politieke kwesties en andere zaken.
  Aan het einde van elke vergadering worden (komische) verhalen uit de oudheid verteld.
   
 • Het oude kuuroord
  Het oude kuuroord van Agioi Anargyroi, is werk van Ernesto Ziller, een juweel van neoklassieke architectuur. Het siert met zijn aanwezigheid en herinnert aan tijden waarin de Spa van Edipsos in de Middellandse Zee domineerde.
   
 • De grot van Sylla
  Een van de overgebleven vondsten uit de Romeinse tijd zijn de baden in de "Grot van Sylla". Het bevindt zich achter het hydrotherapiecentrum van EOT (Grieks verkeersbureau) nabij de kerk van Agioi Anargyroi van Loutra Edipsos.
   
 • De waterbronnen
  Deze bevinden aan het strand van Aedipsos, 100 meter van het hotel Thermae Sylla en zijn gratis toegankelijk.

Warmwaterbronnen Aedipsos - Edipsos
Warmwaterbronnen Aedipsos - Edipsos Evia


Evia: Waar ligt Aedipsos?

Waar ligt Evia
De kaart / landkaart van Aedipsos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Pefki vakantie
Pefki vakantie
Chalkis (Chalkida) vakantie
Chalkis (Chalkida) vakantie
Marmari vakantie
Marmari vakantie
Eretria vakantie
Eretria vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Fly Drive Evia Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021