Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Amarynthos

Amarynthos Evia | Informatie, tips en vakanties

AMARYNTHOS. Amarynthos is een klein stadje op (schier) eiland Evia, dat op de route Chalkis - Eretria - Kymi ligt. Het telt ongeveer 4.500 inwoners. Amarynthos is een vissersstadje dat zich de afgelopen decennia toeristisch heeft ontwikkeld. In het stadje en in de omgeving zijn meerdere mooie stranden te vinden. Alle toeristische voorzieningen zijn hier voorhanden, zo zijn er veel hotels en kamers te huur. Ook zijn er veel winkels, restaurants, tavernes en cafés. Omdat Amarynthos een vissersstadje is, zie je er vele visrestaurants, waar verse vis geserveerd wordt. Vele inwoners zijn vissers dat verklaart ook de aanwezigheid van deze visrestaurants.

Amarynthos is erg populair, omdat er veel in de omgeving te doen is, daarom is het een ideale  plaats om vanaf hier de regio te verkennen. In het voor- en najaar is dit gebied leuk om te wandelen. In de zomermaanden juli en augustus wordt het druk, want dan komen de Griekse toeristen, dat zijn vooral Grieken die uit Amarynthos afkomstig zijn, maar in Athene wonen.

Ieder jaar zijn er, zoals ook in andere Griekse dorpen, volksfeesten. De grootste feesten zijn die van carnaval, dat hier uitbundig wordt gevierd en in de zomer is er van 27 tot 29 augustus het driedaagse volksfeest van Agios Ioannis.

Bekijk foto's AmarynthosBezienswaardigehden in de regio:
- De Byzantijnse kerk Panagia Portaitissa uit de 11e eeuw op de top van een heuvel ten noorden van de stad.
- Op heuvel Palaiochora zijn meerdere historische Byzantijnse kerken.
- Het Venetiaanse kasteel bij het dorpje Gymno.
- Het bergdorpje Seta ten noorden van de stad.


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Eretria
Eretria
Marmari vakantie plaatsje op Evia
Marmari vakantie plaatsje op Evia
Chalkis (Chalkida)
Chalkis (Chalkida)
Aedipsos
Aedipsos

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Evia: Waar ligt Amarynthos?

Waar ligt Evia
De kaart / landkaart van AmarynthosFly Drive Evia Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020