Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Eretria

Eretria - vakantie, informatie, video en mooie foto's


Eretria. Eretria ligt op het mooie eiland Evia, 21 kilometer ten zuidoosten van Chalkida (Chalkis). Eretria, dat 6000 inwoners telt is, een kustplaatsje op centraal Εvia en is per veerboot verbonden met de haven van Oropos in Attica. Aan de met kiezels geplaveide boulevard en aan het strand zijn er vooral in de zomer, leuke bars, cafés, restaurants, ouzerie's en pizzeria's open. In en rond Eretria zijn prachtige stranden, al dan niet georganiseerd.

Een opvallend mooi eilandje is het 'Eilandje der dromen'  dat via een smalle strook land en een bruggetje verbonden is met het vasteland. In Eretria is ook een archeologisch museum en de archeologische monumenten maken Eretria tot een aantrekkelijke bestemming; zelfs in de winter, want dan komen Atheners hier voor een lang weekend. De meest opmerkelijke grote toeristische resorts van Eretria bevinden zich langs het strand van Malakonta, ten westen van Eretria, maar er zijn ook veel luxe hotels, goedkopere hotels en appartementen, dichter bij de stad.

Video over Eretria

Vakantiefilm Eretria - © De Griekse Gids

Wil je een heerlijke vakantie in Eretria op Evia meemaken?

We kennen de leuke adresjes! Boek je vakantie naar Eretria op Evia bij Griekse Gids Reizen. Eretria is ook erg leuk te combineren met andere mooie bestemmingen zoals Delphi Athene of andere Griekse eilanden. Bekijk hier het overzicht met vakanties naar Evia of boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij kennen Eretria op Evia erg goed! We bieden ook afwisselende fly& drive vakanties. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447

Bekijk foto's EretriaHet theater van Eretria

Eretria is een stadje met een rijke geschiedenis. Het theater van Eretria is het meest indrukwekkende monument van het oude Eretria. In de eerste bouwfase leek het meer op een paleis dan op een theater. Het is een van de oudst bekende monumenten in zijn soort. Het is opmerkelijk dat het is gebouwd op een kunstmatige met zand opgevulde heuvel. Volgens aanwijzingen van de archeologische vondsten moet het oorspronkelijk in de 5e eeuw zijn gebouwd, direct na de Perzische oorlog. In de hoogtijdagen, in de 4e eeuw voor Christus, is het theater totaal vernieuwd en nam het grotendeels de vorm aan die we vandaag de dag zien.


Het theater van Eretria

Bereikbaarheid Eretria

Eretria is het best bereikbaar door via Athene naar het plaatsje Oropos te rijden en van daar kun je met de pont oversteken. Deze vaart elk half uur  en de prijs is ongeveer € 5,00 per persoon. Oropos ligt op ongeveer 40 minuten rijden van het vliegveld van Athene.


De overtocht van Oropos naar Eretria

Bezienswaardigheden in en bij Eretria

  • Het huis en de toren van de Griekse held Konstantinos Kanaris. Kanaris heeft hier tot 1864 gewoond. Hij kwam oorspronkelijk van het eiland Psara en was een tijdje eerste minister van Griekenland.
  • Het archeologisch museum van Eretria. Hier zijn voorwerpen uit de periode tot de 1e eeuw voor Christus te zien die afkomstig zijn van tempels, huizen en begraafplaatsen uit Eretria en rondomliggende dorpen.
  • De opgravingen in Eretria waaronder:
    • De westelijke poort, dit was de hoofdingang naar het antieke Eretria.
    • Het antieke gymnasium, het theater en het huis met de mozaïeken.
    • De tempels van Apollon, Dionysos en Artemis

Griekse spullen bestellen

Evia: Waar ligt Eretria?

Waar ligt Evia
De kaart / landkaart van Eretria


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Eretria

Don
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 8 - Stranden: 7 - Omgeving: 8

Toelichting Eretria:
super vakantie gehad met Prinos wat is Evia bijzonder,echt anders dan de bekende eilanden. Een tip als je bijzonder lekker wil eten van een grote buiten grill is Diporto vanaf de boulevard recht door voorbij de rotonde na 50 mtr aan de rechterkant een super keus.


syl en fenna
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 9 - Omgeving: 8

Toelichting Eretria:
Wij zijn verleden jaar in september naar Evia geweest, we verbleven daar in het Negroponte Hotel, dit Hotel werd ons aangeraden door Prinosreizen.nl, nou dat hebben we geweten, we hebben reuzachtig genoten, het plaatsje Eretria lag er 15 minuten vandaan.


Ben je zelf ooit naar Eretria geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Aedipsos vakantie
Aedipsos vakantie
Pefki vakantie
Pefki vakantie
Marmari vakantie
Marmari vakantie
Chalkis (Chalkida) vakantie
Chalkis (Chalkida) vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Fly Drive Evia Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Eretria Evia

donderdag
Weer en klimaat Eretria
40°C

vrijdag
Weer en klimaat Eretria
36°C

zaterdag
Weer en klimaat Eretria
33°C

zondag
Weer en klimaat Eretria
34°C

maandag
Weer en klimaat Eretria
34°C

dinsdag
Weer en klimaat Eretria
34°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024