Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Eretria

Eretria - vakantie, informatie, video en mooi foto's

Eretria. Eretria ligt op het mooie eiland Evia, 21 kilometer ten zuidoosten van Chalkida (Chalkis). Eretria, dat 6000 inwoners telt is een kustplaatsje op Centraal Εvia en is per veerboot verbonden met de haven van Oropos in Attica. Aan de met kiezels geplaveide boulevard en aan het strand zijn er vooral in de zomer, leuke bars, cafés, restaurants, ouzerie's en pizzeria's open. In en rond Eretria zijn prachtige stranden, al dan niet georganiseerd.

Een opvallend mooi eilandje is het 'eilandje der dromen'  dat via een smalle strook land en een bruggetje verbonden is met het vasteland. In Eretria is ook een archeologisch museum en de archeologische monumenten maken Eretria tot een aantrekkelijke bestemming, zelfs in de winter want dan komen Atheners hier voor een lang weekend. De meest opmerkelijke grote toeristische resorts van Eretria bevinden zich langs het strand van Malakonta, ten westen van Eretria maar er zijn ook veel luxe hotels, ook goedkopere hotels en appartementen, dichter bij de stad.

Video over Eretria

Vakantiefilm Eretria - ©De Griekse Gids

Wil je een heerlijke vakantie in Eretria op Evia meemaken?

We kennen de leuke adresjes! Boek je vakantie naar Eretria op Evia bij Griekse Gids Reizen. Eretria is ook erg leuk te combineren met andere mooie bestemmingen zoals Delphi of Athene of andere Griekse eilanden. Bekijk hier het overzicht met vakanties naar Evia of boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij kennen Eretria op Evia erg goed! We bieden ook afwisselende fly& drive vakanties. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447

Bekijk foto's EretriaHet theater van Eretria

Eretria is een stadje met een rijke geschiedenis. Het theater van Eretria is het meest indrukwekkende monument van het oude Eretria. In de eerste bouwfase leek het meer op een paleis dan op een theater. Het is een van de oudst bekende monumenten in zijn soort. Het is opmerkelijk dat het is gebouwd op een kunstmatige heuvel met opvulling van zand. Volgens aanwijzingen van de archeologische vondsten moet het oorspronkelijk in de 5e eeuw zijn gebouwd, direct na de Perzische oorlog. In de hoogtijdagen, in de 4e eeuw voor Christus, is het theater totaal vernieuwd en nam het grotendeels de vorm aan die we vandaag de dag zien.


Het theater van Eretria

Bereikbaarheid Eretria

Eretria is het best bereikbaar door via Athene naar het plaatsje Oropos te rijden en van daar kun je met de pont oversteken. Elk half uur gaat er een pondje en de prijs is ongeveer 5 Euro per persoon. Oropos ligt ongeveer 40 minuten rijden van het vliegveld van Athene.


De overtocht van Oropos naar Eretria

Bezienswaardigheden in en bij Eretria

  • Het huis en de toren van de Griekse held Konstantinos Kanaris. Kanaris heeft hier tot 1864 gewoond. Hij kwam oorspronkelijk uit het eiland Psara en was een tijdje eerste minister van Griekenland.
  • Het archeologisch museum van Eretria. Hier zijn voorwerpen uit de periode tot de 1e eeuw voor Christus te zien die afkomstig zijn van tempels, huizen en begraafplaatsen uit Eretria en rondomliggende dorpen.
  • De opgravingen in Eretria waaronder:
    • De westelijke poort, dit was de hoofdingang naar het antieke Eretria.
    • Het antieke gymnasium, het theater en het huis met de mozaïeken.
    • De tempels van Apollon, Dionysos en Artemis

Evia: Waar ligt Eretria?

Waar ligt Evia
De kaart / landkaart van Eretria


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Chalkis (Chalkida) vakantie
Chalkis (Chalkida) vakantie
Pefki vakantie
Pefki vakantie
Marmari vakantie
Marmari vakantie
Aedipsos vakantie
Aedipsos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Fly Drive Evia Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021