Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Orei


Orei - Evia (Griekenland)

Orei. Orei is een gezellige badplaats helemaal in het noorden van Evia (134 kilometer ten noordwesten van Chalkida) en ten zuiden van Trikeri en Pilion. Deze stad, die uit 5000 v.Chr. dateert, ligt midden in een groen gebied met mooie zandstranden, heuvels en vlaktes.

Orei kende een bloeiperiode tijdens de Klassieke periode, maar ook tijdens de Byzantijnse periode en er zijn uit die periode belangrijke monumenten bewaard. Op het plein van Orei bevindt zich het marmeren beeld van de Stier van Orei dat in de 4e eeuw v.Chr. een grafmonument was. In Orei bevinden zich ook de ruïnes van een oud Venetiaans kasteel dat bovenop de fundamenten van een oud fort was gebouwd. Aan het haventje zijn er leuke (vis)restaurants, cafés, ouzeri's en bars. Er zijn veel hotels en accommodaties in alle prijsklassen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Orei - Orei in beeld

Mooie natuurfoto van Noord Evia, nabij Aedipos en Orei - Foto van De Griekse Gids Dit is ook Griekenland! Nabij Aedipos en Orei - Foto van De Griekse Gids Natuurfoto Noord Evia, nabij Aedipos en Orei - Foto van De Griekse Gids Orei (Oreoi) ) Noord-Evia Griekenland | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Bosrijk Noord Evia, nabij Aedipos en Orei - Foto van De Griekse Gids Orei (Oreoi) ) Noord-Evia Griekenland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Orei (Oreoi) ) Noord-Evia Griekenland | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Strand bij Orei | Evia Griekenland | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Orei (Oreoi) ) Noord-Evia Griekenland | Foto 8 - Foto van De Griekse Gids De terrasjes van Orei | Evia Griekenland | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Orei»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Orei
Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Evia: Waar ligt Orei?

Uitstapjes / Trips vanaf Orei
De kaart / landkaart van Evia (©De Griekse Gids)