Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Chalkis


Chalkis - Evia (Griekenland)

Chalkis. ( Chalkida.) Chalkis of Chalkida is de hoofdstad van het eiland Evia en ligt in het oosten op de plaats waar Evia met Centraal Griekenland in verbinding staat. Bij het smalste punt bevindt zich het Evripou-kanaal. Via een brug kun je hier oversteken. Een deel van Chalkis ligt op het vasteland, het andere deel ligt op het eiland.Ook is er een nieuwe “hangende brug”, die een paar kilometer ten zuiden van Chalkis ligt. Door deze brug en de aanleg van nieuwe autosnelwegen, is Chalkis makkelijk en snel bereikbaar vanaf Athene en andere steden op het vasteland van Griekenland.

Het is de moeite waard om de heuvel Karnithos aan de kant van het vasteland te beklimmen. Op het hoogste punt hiervan ligt het goed bewaarde kasteel Karababa. Het uitzicht vanaf hierboven is erg mooi. Chalkis is een levendige stad met veel winkels en bij het water zijn moderne cafeetjes en restaurants.’s Avonds, vooral in de zomer, is het hier erg gezellig. De brug bij het kanaal van Evripus is een bewegende brug, die regelmatig open en dicht schuift om grotere boten en zeilboten door te laten. Als je bij de brug staat, zie je een opvallend fenomeen dat niemand kan verklaren. Om de zes uur stroomt het water in een bepaalde richting, dan weer richting noorden, dan weer richting zuiden. Wij zagen vissersbootjes en kanoërs die veel moeite hadden om tegen de richting van de stroming te varen.

’s Nachts wordt hier veel gevist, je ziet tientallen verlichte vissersbootjes en vissers met hengels. In Chalkis zijn veel bestuursgebouwen en gerechtsgebouwen. Vanwege de universiteiten is het jongeren gehalte van de stad hoog. Chalkis ligt 75 kilometer ten noorden van Athene en telt ongeveer negentigduizend inwoners.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Chalkis - Chalkis in beeld

Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 007 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 019 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 046 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 022 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 048 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 005 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 054 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 035 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 044 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 033 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chalkis»

Filmpje over Chalkis (Chalkida)

Vakantiefilm Chalkis (Chalkida) - ©De Griekse Gids
 

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Chalkis
Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Evia: Waar ligt Chalkis?

Uitstapjes / Trips vanaf Chalkis
De kaart / landkaart van Evia (©De Griekse Gids)