Chalkis (Evia)

Chalkis. ( Chalkida.) Chalkis of Chalkida is de hoofdstad van het eiland Evia en ligt in het oosten op de plaats waar Evia met Centraal Griekenland in verbinding staat. Bij het smalste punt bevindt zich het Evripou-kanaal. Via een brug kun je hier oversteken. Een deel van Chalkis ligt op het vasteland, het andere deel ligt op het eiland.Ook is er een nieuwe “hangende brug”, die een paar kilometer ten zuiden van Chalkis ligt. Door deze brug en de aanleg van nieuwe autosnelwegen, is Chalkis makkelijk en snel bereikbaar vanaf Athene en andere steden op het vasteland van Griekenland.

Het is de moeite waard om de heuvel Karnithos aan de kant van het vasteland te beklimmen. Op het hoogste punt hiervan ligt het goed bewaarde kasteel Karababa. Het uitzicht vanaf hierboven is erg mooi. Chalkis is een levendige stad met veel winkels en bij het water zijn moderne cafeetjes en restaurants.’s Avonds, vooral in de zomer, is het hier erg gezellig. De brug bij het kanaal van Evripus is een bewegende brug, die regelmatig open en dicht schuift om grotere boten en zeilboten door te laten. Als je bij de brug staat, zie je een opvallend fenomeen dat niemand kan verklaren. Om de zes uur stroomt het water in een bepaalde richting, dan weer richting noorden, dan weer richting zuiden. Wij zagen vissersbootjes en kanoërs die veel moeite hadden om tegen de richting van de stroming te varen.

’s Nachts wordt hier veel gevist, je ziet tientallen verlichte vissersbootjes en vissers met hengels. In Chalkis zijn veel bestuursgebouwen en gerechtsgebouwen. Vanwege de universiteiten is het jongeren gehalte van de stad hoog. Chalkis ligt 75 kilometer ten noorden van Athene en telt ongeveer negentigduizend inwoners.

Foto's Chalkis - Chalkis in beeld

Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 012 - Foto van De Griekse Gids Winkelstraatje in Chalkis - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 009 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 036 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 021 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 033 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 030 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 037 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 018 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 045 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 048 - Foto van De Griekse Gids Chalkis (Chalkida) | De Griekse Gids - foto 007 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chalkis»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland Zongids Griekenland;

Filmpje over Chalkis (Chalkida)

Vakantiefilm Chalkis (Chalkida) - ©De Griekse Gids
 


Gemiddelde temperaturen Evia

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Evia: Waar ligt Chalkis?

Waar ligt Evia
De kaart / landkaart van Chalkis


Evia vakanties

Huize Aeolia Villa's

Bekijken

Huize Aeolia Villa's
Evia
Karystos
Huize Ktima Nikola

Bekijken

Huize Ktima Nikola
Evia
Karystos
Negroponte Resort (incl. auto)

Bekijken

Negroponte Resort (incl. auto)
Evia
Eretria
Hotel Negroponte Resort

Bekijken

Hotel Negroponte Resort
Evia
Eretria
© De Griekse Gids 2000-2019