Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Limni

Limni Evia - vakantie, informatie en leuke tips


LIMNI. Limni is een van de leukste en meest traditionele dorpen van het eiland Evia. Het ligt 88 kilometer ten noordwesten van Chalkida en het is tegen de Kandili-heuvels aan gebouwd. Al bij de eerste aanblik ben je onder de indruk; de smalle steegjes, het gezellige haventje, de boulevard met de mooie terrasjes, de diverse visrestauurants en ouzeri's aan het water. En dan het schitterende uitzicht naar de Golf van Evia, adembenemend!

Dit plaatsje wordt in de zomer druk bezocht, vooral door Griekse toeristen van het vasteland. Limni is een oude stad met een rijke geschiedenis, het is eigenlijk het oude Elymnion. Van 1 tot 15 augustus worden ieder jaar door de gemeente de "Elimnia feesten" georganiseerd. Op het programma staan dan volksfeesten, tentoonstellingen, voorstellingen en concerten. Op 7 en 8 september is er ieder jaar een groot volksfeest ter ere van de Heilige Moeder Maria; dan is er een processie in het dorp en de icoon van de Heilige Moeder wordt rondgedragen. Aan het einde van de processie wordt de icoon geveild en degene die het meeste geld biedt mag de icoon persoonlijk naar de kerk terugbrengen. Het opgebrachte geld wordt in de pot gestopt waarmee het feest met muziek en dans 's avonds wordt betaald.

Bekijk foto's Limni
Griekse spullen bestellen

Evia: Waar ligt Limni?

Waar ligt Evia
De kaart / landkaart van Limni


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Limni

konstantinos georgiou
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 10 - Kindvriendelijk: 10 - Cultuur: 10 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting Limni:
Voor mij is Paros het paradijs !! Al vanaf de seventies vakanties genoten,op veel verschillende manieren,als backpacker maar ook als stel,lekker luxe in een apartement met zwembad.Hoe dan ook,Paros heeft altijd een superpositieve uitwerking,ook door de immense energie die van het eiland afstraalt.Vind je het gek...al dat witte marmer,je zit gewoon bovenop een reusachtige kristal.Vanaf oktober ga ik er wonen,ik heb 10 maanden geleden de liefde van mijn leven verloren,niets meer te verliezen,en Paros is mijn medicijn !! Ps. Ga beslist een mega lekkere crèpe eten bij Distrato,in Parikia,en ontbijten doe je bij hotel Livadia ( groeten aan Nikos !! ).Huur alsjeblieft een quad ipv een scooter !!!!!!!!!!!!!! Ik ben als superervaren scooter rijder vreselijk op mijn plaat gegaan door een kat ( zwerfkatten zijn een probleem )en daarna een quad gehuurd,fantastisch,veilig,comfortabel,en je komt op de gekste plekken zonder moeite !! Ik heb 450 foto's en filmpjes van Paros om dat aan te tonen. Jassou !!


marc van der bas
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 9 - Stranden: 7 - Omgeving: 10

Toelichting Limni:
Ben er nu net 2 dagen vandaan, 17 dagen daar op vakantie geweest, heerlijk !!!!! Ga ER ZEKER WEER TERUG ! vRIENDELIJKE MENSEN, HEEL GOED ETEN, GASTVRIJ, KORTOM EEN HEERLIJKE PLAATS OM OP VAKANTIE TE GAAN. AANRADER !!!!


Ben je zelf ooit naar Limni geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Pefki vakantie
Pefki vakantie
Aedipsos vakantie
Aedipsos vakantie
Chalkis (Chalkida) vakantie
Chalkis (Chalkida) vakantie
Eretria vakantie
Eretria vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Fly Drive Evia Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Limni Evia

vrijdag
Weer en klimaat Limni
37°C

zaterdag
Weer en klimaat Limni
32°C

zondag
Weer en klimaat Limni
34°C

maandag
Weer en klimaat Limni
34°C

dinsdag
Weer en klimaat Limni
34°C

woensdag
Weer en klimaat Limni
35°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024