Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Anogia

Anogia Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

ANOGIA. Anogia is een toeristisch bergdorp, 55 km ten zuidoosten van Rethymnon stad. Anogia ligt aan de rand van het Ida plateau op 750 meter hoogte. Het dorp bestaat uit meerdere gehuchten en bij ieder gehucht zijn er meerdere tavernes en cafés.  

Het is een historisch dorp dat sinds de Byzantijnse periode bewoond wordt. In de geschiedenis staan de inwoners van Anogia bekend om hun moed en heldhaftigheid. Ze hebben zowel tijdens Turkse bezetting als tijdens de Duitse bezetting gestereden tegen de bezetter.

“Anogia, een historisch dorp dat sinds de Byzantijnse periode bewoond wordt„

In de tweede wereldoorlog zijn alle mannen, tijdens een vergeldingsactie, door de Duitse overheersers weggevoerd. De mannen zijn nooit teruggekeerd. Vanaf dat moment waren de vrouwen volledig op zichzelf aangewezen. In die tijd zijn zij gaan weven om in hun levensonderhoud te voorzien. Tot op de dag van vandaag is het dorpje bekend vanwege de prachtige handgemaakte kleden die je daar in overvloed kunt kopen. De handelswaar is op straat uitgestald. Hierdoor ontstaat een kleurrijk straatbeeld waar oude vrouwtjes onder kleurige parasols hun handgemaakte kleden aan toeristen proberen te verkopen.

Huis Nikos Xilouris in Anogia
Huis Nikos Xilouris in Anogia

Uit Anogia is de populaire volkszanger Nikos Xilouris afkomstig. Bij het centrum, naast het grote plein waar allerlei restaurants zijn, bevindt zich het ouderlijk huis van Xilouris. Het huis is een soort museum, er hangen mooie foto’s, een bezoek hier meer dan de moeite waard.

Bekijk foto's Anogia


Anogia


Beoordeel Anogia (Rethymnon Kreta) - Plaats een eigen review

Ken jij Anogia? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:
7.7


Griekse spullen bestellen

Rethymnon Kreta: Waar ligt Anogia?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Anogia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb

Lees beoordelingen - reviews Anogia

Patty
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 7 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 7 - Stranden: - Omgeving: 8

Toelichting Anogia:
Leuk, klein, een van de meest traditionele bergdorpjes. Helaas ook een van de meest 'toeristische' bergdorpjes. Dit komt waarschijnlijk omdat het het meest bekende traditionele dorp is, en de meeste toeristen dit dus bezoeken, in plaats van de andere bergdorpen (die dus eigenlijk traditioneler zijn gebleven). De mensen uit Anogia staan ook bij de Grieken zelf bekend als zeer traditioneel, maar ook als echte vechters. In Rethymno vertrekken veel mensen al uit de clubs als er veel mensen uit Anogia en daar in de buurt liggende bergdorpen binnenkomen, omdat de sfeer dat duidelijk aggressiever wordt en het ook meestal uitdraait op een vecht- steek - of schietpartij aan het einde van de avond/nacht. Ook de politie gaat Anogia liever niet binnen (er gaat het gerucht dat er veel drugs wordt geteeld in het dorp, en de bewoners er wel voor zorgen dat de politie niet binnenkomt/binnen durft te komen). Als gewone toerist hoef je overigens niet bang te zijn! De bewoners zullen je niks doen, behalve je proberen wat producten te verkopen dan.


Patro
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 5 - Uitgaan: 4 - Kindvriendelijk: 4 - Cultuur: 7 - Stranden: - Omgeving: 8

Toelichting Anogia:
Rustiek bergdorp waar je beter niet zegt dat je DUITSER bent! Je betaalt ook meer als je Duitser bent. Dit heeft te maken met de gruwel die zich hier meer dan 50 jaar geleden heeft afgespeeld. Alle mannen werden er vermoord door de Duitsers tijdens WOII!


Ben je zelf ooit naar Anogia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agia Galini vakantie
Agia Galini vakantie
Plakias vakantie
Plakias vakantie
Spili vakantie
Spili vakantie
Rethymnon stad vakantie
Rethymnon stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki

Weer Anogia Rethymnon Kreta

vrijdag
Weer en klimaat Anogia
23°C

zaterdag
Weer en klimaat Anogia
25°C

zondag
Weer en klimaat Anogia
24°C

maandag
Weer en klimaat Anogia
20°C

dinsdag
Weer en klimaat Anogia
20°C

woensdag
Weer en klimaat Anogia
22°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021