Anogia (Rethymnon Kreta)

ANOGIA. Anogia is een toeristisch bergdorp, 55 km ten zuidoosten van Rethymnon stad. Anogia ligt aan de rand van het Ida plateau op 750 meter hoogte. Het dorp bestaat uit meerdere gehuchten en bij ieder gehucht zijn er meerdere tavernes en cafés.  

Het is een historisch dorp dat sinds de Byzantijnse periode bewoond wordt. In de geschiedenis staan de inwoners van Anogia bekend om hun moed en heldhaftigheid. Ze hebben zowel tijdens Turkse bezetting als tijdens de Duitse bezetting gestereden tegen de bezetter.

In de tweede wereldoorlog zijn alle mannen, tijdens een vergeldingsactie, door de Duitse overheersers weggevoerd. De mannen zijn nooit teruggekeerd. Vanaf dat moment waren de vrouwen volledig op zichzelf aangewezen. In die tijd zijn zij gaan weven om in hun levensonderhoud te voorzien. Tot op de dag van vandaag is het dorpje bekend vanwege de prachtige handgemaakte kleden die je daar in overvloed kunt kopen. De handelswaar is op straat uitgestald. Hierdoor ontstaat een kleurrijk straatbeeld waar oude vrouwtjes onder kleurige parasols hun handgemaakte kleden aan toeristen proberen te verkopen.

Uit Anogia is de populaire volkszanger Nikos Xilouris afkomstig. Bij het centrum, naast het grote plein waar allerlei restaurants zijn, bevindt zich het ouderlijk huis van Xilouris. Het huis is een soort museum, er hangen mooie foto’s, een bezoek hier meer dan de moeite waard.

Foto's Anogia - Anogia in beeld

Het ouderlijke huis van Xilouris in Anogia - Foto van De Griekse Gids Gezellig pleintje in Anogia - Foto van De Griekse Gids Souvenirwinkel in Anogia - Foto van De Griekse Gids Schaapherders op de route Melidoni-Anogia - Foto van De Griekse Gids De prachtige natuur bij Axos - Foto van De Griekse Gids Taverna's, cafe's en restaurants in Anogia (Rethymnon Kreta) - Foto van De Griekse Gids Typisch Anogia - Foto van De Griekse Gids Schapen op de weg tussen Perama en Anogia - Foto van De Griekse Gids Anogia (Kreta) - Foto van Elbee Thuis bij Nikos Xilouris in Anogia - Foto van De Griekse Gids Weefgetouw in Anogia - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Anogia»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;


Gemiddelde temperaturen Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Anogia?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Anogia


Rethymnon Kreta vakanties

Achillion Palace

Bekijken

Achillion Palace
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Venus Beach Hotel

Bekijken

Venus Beach Hotel
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Neos Ikaros (incl. auto)

Bekijken

Neos Ikaros (incl. auto)
Rethymnon Kreta
Agia Galini
Hotel Areti

Bekijken

Hotel Areti
Rethymnon Kreta
Agia Galini
© De Griekse Gids 2000-2020