Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Triopetra

Triopetra Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Triopetra. Triopetra is een onbekend paradijsje op Kreta, dat zich in het gebied tussen Agia Galini en Preveli, aan de zuidkust van het departement Rethymnon bevindt. Het ligt niet ver van het Agios Pavlos strand. Verlaten zandstranden, een paar taverna's en appartementen, en dat is het.

Deze plaats wordt dagelijks bezocht door enkele gelukkige toeristen uit heel Kreta die van deze plek op de hoogte zijn. Dat zijn er gelukkig niet al te veel. De stranden (vooral kiezel) zijn geweldig en behoren tot de beste van Kreta. Het water is heerlijk helder. Er zijn strandbedjes en bij de taverna's kan je even douchen. De weg ernaartoe is smal, maar geasfalteerd, met prachtige uitzichten. Triopetra is met de auto binnen een uur te bereiken vanaf Rethymnon stad. De naam Triopetra heeft het strand te danken aan de drie grote rotsen die hier uit de zee oprijzen. Dit geeft het strand een karakteristiek gezicht.

Triopetra Kreta
Triopetra Kreta

Triopetra heeft twee stranden, ten oosten van het schiereiland met de drie rotsen bevindt zich het strand Akoumianos Gialos, ten westen van de rotsen bevindt zich het grote strand. Aan beide kanten zijn er leuke tavernes. Akoumianos Gialos ligt niet ver van Agios Pavlos en is via een geasfalteerde weg gemakkelijk bereikbaar. Als je over de bergen heen rijdt, dan kom je bij het grotere strand van Triopetra. Vooral het strand van Akoumianos Gialos (genoemd naar Akoumia, het dorpje dat iets verder ligt) is erg leuk. Het is kleiner en gezelliger, de bomen aan het strand reiken tot aan het water. Hoe dan ook, Triopetra is een absolute aanrader!

Bekijk foto's TriopetraInformatie en tips Triopetra Kreta

Vanaf Triopetra kun je leuke uitstapjes maken, vooral aan de zuidkust van Kreta. Op een straal van 25 kilometer kun je traditionele dorpen en leuke stranden bezoeken.

  • Agios Pavlos (8 km): het dorp Agios Pavlos wordt vooral door mensen bezocht die van rust houden. Er zijn meerdere tavernes en het strand is geschikt voor snorkelaars want de zee is helder en schoon.
  • Het dorp Spili (22 km): Het traditionele dorp Spili heeft als opvallendste kenmerk het overvloedig stromende water. Vanaf de rotswand stroomt het hele jaar door koel bronwater naar de fontein die19 afzonderlijke leeuwenkoppen telt. In het dorp zijn tientallen winkeltjes en tavernes.

Video Triopetra Kreta

video Triopetra

Video van Triopetra © De Griekse Gids


Griekse spullen bestellen

Rethymnon Kreta: Waar ligt Triopetra?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Triopetra


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Triopetra

John
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 0 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting Triopetra:

Wat een heerlijk strand, een vriend van me beheerd hier een deel van de strandbedjes, taverna heerlijk eten, vriendelijke mensen, heerlijk niet teveel toerisme, hahaha laten we dat houden zo, in september gaan we er weer vaak naar toe.


Leo en Sonja
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 5 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 1 - Cultuur: 1 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting Triopetra:
Triopetra is heerlijk rustig,het is echter niet geschikt voor kinderen omdat de zee soms echt wild kan zijn,plus het loopt snel diep af,verder zijn de parasols en de bedjes vrij,je hebt er 2 tavernes aan het strand waar je ook je auto kunt parkeren,het eten bij antoni is een aanrader,je kan er douchen en het toilet is schoon,ook een grasperk om te zonnen is ook aanwezig. Je kan ook via dit strand naar boven rijden om in preveli te komen,het is wel stijl maar wel asfalt en redelijk te doen voor mensen met de nodige ervaring,je ben tenslotte ook op het strand aangekomen.


Ben je zelf ooit naar Triopetra geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agia Galini vakantie
Agia Galini vakantie
Rethymnon stad vakantie
Rethymnon stad vakantie
Plakias vakantie
Plakias vakantie
Preveli vakantie
Preveli vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Triopetra Rethymnon Kreta

zaterdag
Weer en klimaat Triopetra
32°C

zondag
Weer en klimaat Triopetra
32°C

maandag
Weer en klimaat Triopetra
32°C

dinsdag
Weer en klimaat Triopetra
31°C

woensdag
Weer en klimaat Triopetra
31°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024