Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Eleftherna

Eleftherna Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

ELEFTHERNA. Eleftherna is een traditioneel dorpje op Kreta, dat op 23 kilometer ten zuidoosten van Rethymnon stad ligt. Het bevindt zich te midden van een mooie, weelderige natuur. Het dorp is vooral bekend om de archeologische opgravingen en het nieuwe museum dat in juni 2016 zijn deuren heeft geopend. De antieke stad die hier ligt, is in het jaar 3000 v.Chr. gesticht.

Het antieke Eleftherna ligt op de top van een heuvel. Op de westelijke hellingen van de heuvel is een begraafplaats uit de Geometrische en de Archaïsche periode ontdekt. Ook zijn er gebouwen uit latere eeuwen gevonden, namelijk uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periode. In het museum zijn voorwerpen te zien van de begraafplaats vanaf de Geometrische tot en met de Vroegchristelijke en Byzantijnse periode. Het symbool van het museum is een schild uit de 9e eeuw voor Christus.

Eleftherna Kreta
Ruïnes van kasteel Eleftherna op Kreta

De archeologische opgravingen van Eleftherna

De archeologische opgravingen van Eleftherna liggen op een zeer uitgestrekt gebied, ongeveer 4 km2. De belangrijkste kernen van de oude stad liggen op de heuvels van Nisi en Pyrgi die bij het dorp horen en liggen. Volgens deskundigen is er in heel het gebied nog veel onontdekt.

Humphrey Payne van de Britse School in Athene is in Eleftherna in 1929 met de opgravingen begonnen. Omdat hij dacht dat er niet veel te zien was, heeft hij vroegtijdig de werkzaameden laten stoppen. Systematische opgravingen door de Universiteit van Kreta in 1985 hebben echter het tegenovergestelde bewezen: er zijn belangrijke archeologische overblijfselen gevonden die dateren uit de geometrische tot de vroeg-Byzantijnse periode en bewijs voor voortdurende bewoning vanaf de vroege Minoïsche periode.

Eleftherna bloeide tussen de 10e en de 7e eeuw voor Chritsus, eigenlijk na de val van Minoische beschaving. Eleftherna vocht tegen Rhodos en zijn bondgenoot Knossos in de derde eeuw voor Christus, maar koos de kant van Knossos tegen andere Kretenzische steden in 220 voor Christus. Het werd echter belegerd en veroverd en uit zijn bondgenootschap gedwongen. Dankzij de van nature versterkte locatie, weerstond de stad met succes de aanval van Quintus Caecilius Metellus in 68 voor Christus, totdat verraad tot de verovering ervan leidde.

Opgravingen Eleftherna
Overdekte opgravingen Eleftherna

Bekijk foto's Eleftherna
Rethymnon Kreta: Waar ligt Eleftherna?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Eleftherna

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Preveli vakantie
Preveli vakantie
Rethymnon stad vakantie
Rethymnon stad vakantie
Spili vakantie
Spili vakantie
Agia Galini vakantie
Agia Galini vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C
Griekse Gids Reizen Kreta Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021