Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Preveli

Preveli Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Preveli. Het strand van Preveli ligt aan de zuidkust van het centrale deel van Kreta. Preveli staat bekend om het prachtige palmenstrand, de rivier die in zee uitmondt en het klooster dat hier aan het einde van de zestiende eeuw werd gesticht. Preveli ligt in één van de mooiste streken van Zuid Kreta, het is een geliefd gebied door fotografen.

"Preveli is een prachtig palmenstrand op Zuid Kreta."

Vanuit het vakantie dorpje Agia Galini en ook vanuit het leuke badplaatsje Plakias gaan dagelijks boottochtjes naar het palmenstrand van Preveli. Preveli is ook per auto te bereiken. Je moet dan wel van boven de berg naar beneden lopen, maar sinds er wandelpaden met trappen zijn aangelegd is dit geen gevaarlijke onderneming meer. Wel moet je goed ter been zijn om deze pittige wandeling naar beneden en weer terug naar boven te kunnen ondernemen.

Preveli Beach strand
Preveli Beach

Het uitzicht is prachtig: de prachtige kleuren van het strand, de zee, de bergen en de palmen. Langs de rivier groeien in de zomer felgekleurde oleanders. Het is een betoverende plek, die zeker de moeite van het bezoeken waard is. Het strand wordt in de zomer wel erg druk bezocht, verwacht geen verlaten of rustig strandje. Preveli Beach staat hoog op het lijstje van mooiste stranden van Kreta.

Luchtfilm Preveli beach Kreta

Wil je Preveli bezoeken tijdens een vakantie op Kreta?

Wil je tijdens je vakantie Preveli bezoeken en zoek je een goed hotel of leuk appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Kreta. Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij bieden o.a. leuke fly & drive vakanties op Zuid Kreta, zoals de combinatie Plakias, Matala en Agia Galini

Bekijk foto's PreveliInformatie een tips

De Kourtaliotiko Kloof

Ongeveer 5 minuten buiten het dorpje Koxare, ligt de Kourtaliotiko-kloof. Je kunt de kloof helemaal naar Preveli Beach wandelen, dat is ongeveer 4,8 km. Op sommige plaatsen gaat de wandeltocht van ruim vier uur door water dat tot knie- of heuphoogte kan komen, daarom kan er alleen in juli en augustus gewandeld worden. De Kourtaliotiko kloof is ontzettend mooi en indrukwekkend en is van grote biologische en ecologische waarde. De kloof heeft prachtige watervallen en is de thuisbasis van vele zeldzame soorten Kretenzer planten en dieren en staat bekend om zijn vogels.

De Kourtaliotiko-kloof gaat over in de kloof van Preveli. Wanneer je door de Kourtaliotiko-kloof gereden bent met het prachtige, imponerende uitzicht, zie je aan de linkerkant van de weg een oude brug. Deze brug, die niet meer in gebruik is, werd door de Venetianen gebouwd om de rivier Megálopotamos (of de Kourliótis rivier) over te kunnen steken. Kom je met de auto naar Preveli en wil je naar beneden wandelen, dan kan je tegen een kleine vergoeding de auto op de parkeerplek neerzetten bij de ingang van het wandelpad naar beneden.

Kourtaliotiko kloof Preveli
Kourtaliotiko kloof bij Preveli

Het Preveli klooster

Als je met de auto komt en je wil het klooster bezoeken, parkeer dan boven, bij het Preveli klooster, Moni Preveli. Wil je het klooster bekijken, dan is passende kleding uiteraard gewenst. Het klooster is gebouwd boven op de berg en heeft een geweldig mooi uitzicht over de zee en de omgeving.

Het klooster heeft vroeger altijd een grote rol gespeeld in de bevrijding van Kreta, aan tegenstanders van het Turkse regime werd hier onderdak verleend. In de Tweede Wereldoorlog steunde het klooster het verzet tegen de Duitsers. Het klooster is nog steeds in gebruik. In het klooster bevindt zich o.a. een zilveren kruis uit de 17e eeuw. Dit kruis zou een stukje van het originele kruis waaraan Christus genageld is bevatten en een aantal edelstenen.

Klooster Preveli
Preveli klooster Kreta

Het strand van Preveli Beach

Het strand en de lagune van Preveli dat ook wel bekend staat als "Palm Beach", liggen aan de monding van de Kourtaliótiko-kloof. Het is een van de mooiste stranden van Kreta. Achter het strand is een uitgestrekte open plek met palmbomen. Het strand wordt regelmatig door toeristenboten vanuit de nabijgelegen badplaatsen bezocht. Je kunt als bezoeker van Preveli Beach genieten van het geweldige zandstrand en het kristalheldere water, je kunt zwemmen in het meer, (de lagune) en  wandelen in het palmbos en langs de rivier. Het is een oase van palmbomen met kristalhelder groenachtig water en fijn zacht zand en kiezeltjes.

Vanwege zijn extreme schoonheid wordt het Preveli-strand helaas erg druk tijdens het hoogseizoen. Preveli heeft een klein café/snackbar verscholen tussen de bomen achter het strand waar je iets te eten of drinken kunt kopen. Het strand bevindt zich in een beschermd natuurgebied en daarom hebben de autoriteiten besloten dat er geen voorzieningen zoals ligstoelen, parasols en douches op het strand mogen zijn. Het is dus een goed idee om je eigen strandparasol mee te nemen.

Strand Preveli Kreta
Preveli Beach Kreta


Griekse spullen bestellen

Rethymnon Kreta: Waar ligt Preveli?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Preveli


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Preveli

Patty de Man
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 6 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 6 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting Preveli:
Prachtig klooster en prachtig strand! Het is intussen alweer enkele jaren geleden dat ik hier geweest ben, en ik lees in onderstaande review dat het verwoest is door een brand, echt ontzettend zonde, want wat was het een prachtig plekje. Weliswaar wat toeristisch geworden, helaas, maar het bleef mooi qua natuur, net als de omgeving. Het klooster van Preveli is ook heel mooi om te bezoeken! Ik ben alleen bij het strand en het klooster geweest, en toen was er niets aanwezig om te eten (voorjaar)


Jannet de Vries
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 1 - Cultuur: 1 - Stranden: 8 - Omgeving: 1

Toelichting Preveli:
Vorig jaar hebben wij dit prachtige strand nog bezocht en heb ik nog vele foto's gemaakt. Helaas ontving ik het bericht dat dit prachtige stukje natuur is getroffen door een felle brand. Foto's spreken voor zich. Het prachtige Preveli is totaal verwoest. Het duurt jaren eer er weer sprake kan zijn van enig herstel. Vorig jaar had ik al het gevoel en de woorden uitgesproken. Als men nog zo langer zo doorgaat met het toerisme hier dan blijft er niet veel over. De bomen waren flink aangetast en de bootjesverhuur doet er ook niet veel goeds aan. Jammer dat dit stuk verloren is gegaan.


Ben je zelf ooit naar Preveli geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agia Galini vakantie
Agia Galini vakantie
Plakias vakantie
Plakias vakantie
Spili vakantie
Spili vakantie
Rethymnon stad vakantie
Rethymnon stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Preveli Rethymnon Kreta

zondag
Weer en klimaat Preveli
31°C

maandag
Weer en klimaat Preveli
31°C

dinsdag
Weer en klimaat Preveli
31°C

woensdag
Weer en klimaat Preveli
32°C

donderdag
Weer en klimaat Preveli
30°C

vrijdag
Weer en klimaat Preveli
30°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024