Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Bali

Bali Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

Bali Kreta. Dit plaatsje op het eiland Kreta bevindt zich op ongeveer 30 kilometer van Rethymnon stad, op de plek waar het antieke Astali lag. Het is een zeer bekend vissersdorpje dat zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een leuke toeristische vakantieplaats. Grote en kleine hotels hebben zich hier gevestigd en ieder jaar komen hier veel toeristen naartoe.  Leuke taverna's en cafés zijn er aan het haventje te vinden, maar ook daar buiten. De parkeerplaats aan de haven is erg beperkt, dus mocht je met de auto komen tijdens het hoogseizoen, dan is het haast onmogelijk om dicht aan het strand te parkeren. Bali heeft meerdere mooie zandstranden, ook buiten Bali, op loopafstand zijn er prachtige stranden. Watersporten behoort tot de mogelijkheden en men kan excursies per bootje maken naar verder gelegen stranden.

Video - Bali Kreta

Vakantie naar Bali op Kreta

Wil je een heerlijke vakantie in Bali op Kreta meemaken? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Bekijk foto's BaliBezienswaardigheden, informatie en uitstapjes vanaf Bali

  • Naar de grot van Melidoni. Op twee kilometer van het dorp Melidoni ligt de bekende grot van Melidoni. In de hoge zalen bevinden zich gigantische stalagmieten. Opgravingen hebben aangetoond dat deze grot vanaf het Late Neolithicum en de Minoïsche voor -paleisperiode bewoond werd, tot aan de moderne tijd.
  • Naar bergdorp Anogia. Dit historisch dorp werd al sinds de Byzantijnse periode bewoond. In de geschiedenis staan de inwoners van Anogia bekend om hun moed en heldhaftigheid.  Het dorp bestaat uit meerdere gehuchten en bij ieder gehucht zijn tavernes en cafés.  
  • Naar Rethymnon stad. De prachtige oude stad Rethymnon bestaat uit een wirwar van straten en steegjes met gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. De oude stad (palia poli) is bijna helemaal gebouwd door de Venetianen. Het is een van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta.
  • Naar het Arkadi klooster. Het Arkadi-klooster heeft een grote rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd van de Kretenzers tegen de Turken. Het klooster wordt tegenwoordig nog steeds bewoond door Grieks-Orthodoxe monniken.
  • Naar Heraklion de hoofdstad van het eiland Kreta. De stad biedt veel afwisseling; drukke winkelstraten, veel terrassen op pleintjes, de kleurrijke dagmarkt en natuurlijk eethuisjes met Kretenzische specialiteiten.
  • Naar Knossos. Deze beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta, is te vinden op vijf kilometer ten zuiden van Heraklion. Het is indrukwekkend om de reconstructies van het Minoïsch paleizencomplex te bezichtigen.
  • Naar Agia Pelagia. Deze leuke badplaats ligt aan een schilderachtige baai op Kreta, twintig kilometer ten westen van Heraklion stad en is tegen de hellingen van heuvels gebouwd.
  • Naar Waterpark Starbeach in Chersonissos en/of  Waterpark Acquaplus voor de nodige waterpret en snelle glijbanen.
  • Naar Agia Galini, het gezellige dorpje op Zuid Kreta met witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd, rondom het vissershaventje.

Rethymnon Kreta: Waar ligt Bali?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Bali


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Spili vakantie
Spili vakantie
Agia Galini vakantie
Agia Galini vakantie
Plakias vakantie
Plakias vakantie
Preveli vakantie
Preveli vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C
Griekse Gids Reizen Kreta Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021