Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Bali

Bali Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

Bali Kreta. Dit plaatsje op het eiland Kreta bevindt zich op ongeveer 30 kilometer van Rethymnon stad, op de plek waar het antieke Astali lag. Het is een zeer bekend vissersdorpje dat zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een leuke toeristische vakantieplaats.

“Bali is een gezellige badplaats in het noorden van Kreta„

Grote en kleine hotels hebben zich hier gevestigd en ieder jaar komen hier veel toeristen naartoe. Leuke taverna's en cafés zijn er aan het haventje te vinden, maar ook daar buiten. De parkeerplaats aan de haven is erg beperkt, dus mocht je met de auto komen tijdens het hoogseizoen, dan is het haast onmogelijk om dicht aan het strand te parkeren.

Bali Kreta
Foto: Bali op Kreta

Bali heeft meerdere mooie zandstranden, ook buiten Bali, op loopafstand zijn er prachtige stranden. Watersporten behoort tot de mogelijkheden en men kan excursies per bootje maken naar verder gelegen stranden.

Video - Bali Kreta

Vakantie naar Bali op Kreta

Wil je een heerlijke vakantie in Bali op Kreta meemaken? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen.

Bekijk foto's Bali


Bali


Beoordeel Bali (Rethymnon Kreta) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Bali? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


7.9

Bezienswaardigheden, informatie en uitstapjes vanaf Bali

  • Naar de grot van Melidoni. Op twee kilometer van het dorp Melidoni ligt de bekende grot van Melidoni. In de hoge zalen bevinden zich gigantische stalagmieten. Opgravingen hebben aangetoond dat deze grot vanaf het Late Neolithicum en de Minoïsche voor -paleisperiode bewoond werd, tot aan de moderne tijd.
  • Naar bergdorp Anogia. Dit historisch dorp werd al sinds de Byzantijnse periode bewoond. In de geschiedenis staan de inwoners van Anogia bekend om hun moed en heldhaftigheid.  Het dorp bestaat uit meerdere gehuchten en bij ieder gehucht zijn tavernes en cafés.  
  • Naar Rethymnon stad. De prachtige oude stad Rethymnon bestaat uit een wirwar van straten en steegjes met gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. De oude stad (palia poli) is bijna helemaal gebouwd door de Venetianen. Het is een van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta.
  • Naar het Arkadi klooster. Het Arkadi-klooster heeft een grote rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd van de Kretenzers tegen de Turken. Het klooster wordt tegenwoordig nog steeds bewoond door Grieks-Orthodoxe monniken.
  • Naar Heraklion de hoofdstad van het eiland Kreta. De stad biedt veel afwisseling; drukke winkelstraten, veel terrassen op pleintjes, de kleurrijke dagmarkt en natuurlijk eethuisjes met Kretenzische specialiteiten.
  • Naar Knossos. Deze beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta, is te vinden op vijf kilometer ten zuiden van Heraklion. Het is indrukwekkend om de reconstructies van het Minoïsch paleizencomplex te bezichtigen.
  • Naar Agia Pelagia. Deze leuke badplaats ligt aan een schilderachtige baai op Kreta, twintig kilometer ten westen van Heraklion stad en is tegen de hellingen van heuvels gebouwd.
  • Naar Waterpark Starbeach in Chersonissos en/of  Waterpark Acquaplus voor de nodige waterpret en snelle glijbanen.
  • Naar Agia Galini, het gezellige dorpje op Zuid Kreta met witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd, rondom het vissershaventje.

Rethymnon Kreta: Waar ligt Bali?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Bali


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Bali

Patricia
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: - Cultuur: 6 - Stranden: 7 - Omgeving: 7

Toelichting Bali:
Mooi gelegen plaatsje aan een groot strand en wat kleinere baaitjes. Het plaatsje zelf bestaat uit wat hotels en restaurantjes. Het is heel klein en er is niet veel te doen.


dirk franke
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 8 - Stranden: 9 - Omgeving: 10

Toelichting Bali:
de fijnste vakanties ooit kom al voor de elfde keer in dit heerlijke dorpje. App. Kristi`s prachtig en schoon. Eten doe je het lekkerst bij Iokasti (Jorgos) en Esperos een drankje bij de Mytos-bar en je goud haal je bij Kostas `kamaratos`, als hij er is! Kortom rustig en gezellig dorp geen dronken jeugd heerlijk in September gaan we weer.


Ben je zelf ooit naar Bali geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Rethymnon stad vakantie
Rethymnon stad vakantie
Plakias vakantie
Plakias vakantie
Preveli vakantie
Preveli vakantie
Spili vakantie
Spili vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021