Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Panormos

Panormos Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Panormos (Panormo). Panormos is een klein dorpje op Kreta, dat op zo'n 10 km. afstand van Rethymon ligt. Het dorp heeft zich de laatste jaren toeristisch enorm ontwikkeld. Mede door de komst van grote hotelketens. In het voorjaar en najaar is het hier heerlijk rustig en gemoedelijk. In het hoogseizoen wordt het erg druk. Panormo is een typisch Kretenzisch dorpje, met smalle steegjes waar je nog echt de Griekse sfeer kunt proeven.

“Panormos, leuke kleine maar gezellige badplaats op Noord-Kreta„

Er zijn meerdere goede taverna's in het dorp en aan de haven. Er zijn geen disco's, maar wel wat gezellige barretjes. Er is een bakkerij en een slagerij. Er zijn twee stranden en vanwege de geleidelijk aflopende zeebodem is het een goede lokatie voor gezinnen met kinderen. De prachtige omgeving nodigt uit tot het maken van wandeltochten. Op ongeveer 25 kilometer van Panormo liggen de archeologische opgravingen van Eleftherna.

Panormos heette oorspronkelijk "Kastelli" en werd omgedoopt tot Panormos vanwege de aangrenzende heuvel Panormos waar een kleine kerk stond die de bijnaam "Agios Georgios o Panormos" droeg. De belangrijkste bezienswaardigheden bij Panormos zijn de vroegchristelijke basiliek van de Agia Sofia uit de 5e eeuw, het Myolopotamos-kasteel en de Charoupomilos, dat is de molen van de johannesbrood-peulen.

Video Panormos

 

Vakantie in Panormos

Een vakantie in Panormos is erg leuk! Vakanties naar Panormos worden door diverse reisorganisaties aangeboden:

Bekijk foto's PanormosInformatie en 5 leuke tips van Panormos Kreta

Vanaf Panormos kun je leuke uitstapjes maken. Binnen een straal van 35 kilometer kun je tientallen traditionele dorpen, grotten, stranden en last but not least Rethymnon stad bezoeken.

  • Rethymnon stad (21 km): Rethymnon stad is een zeer mooie en leuke stad, met heel veel gezellige smalle straatjes en leuke winkeltjes. Er is een lang en breed zandstrand met aan de overkant een boulevard met de winkeltjes, supermarkten en veel eet/drinkgelegenheden. Ook het vissershaventje is gezellig en in de stad zijn tal van leuke musea.
  • Het klooster van Arkadi (22 km): in het Arkadi-klooster stierven honderden verzetstrijders, vrouwen en kinderen tijdens de strijd voor onafhankelijkheid. Het klooster wordt tegenwoordig nog steeds bewoond door Grieks-Orthodoxe monniken. Het trekt veel toeristen, zowel Kretenzers, voor wie het klooster een belangrijk monument is, als ook buitenlanders.
  • De Melidoni-grotten (10 km): op ongeveer 2 km. van het dorp Melidoni ligt één van de bekendste grotten van Kreta. De hoge zalen met gigantische stalagmieten maken indruk. De grot is van groot speleologisch, archeologisch en historisch belang.
  • Het dorp Bali (11 km): Bali is een zeer bekend vissersdorpje dat zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een leuk toeristisch vakantieoord. Rondom Balí zijn meerdere mooie zandstranden.
  • Het pittoreske Anogia (35 km): het is een historisch dorp dat sinds de Byzantijnse periode bewoond wordt. In de geschiedenis staan de inwoners van het traditionele Anogia bekend om hun moed en heldhaftigheid. Het dorp is tegenwoordig vrij toeristisch, er zijn veel traditionele tavernes en het is beroemd vanwege het weefgetouw en de handgemaakte kleden.

Griekse spullen bestellen

Rethymnon Kreta: Waar ligt Panormos?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Panormos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Panormos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Rethymnon stad vakantie
Rethymnon stad vakantie
Spili vakantie
Spili vakantie
Agia Galini vakantie
Agia Galini vakantie
Preveli vakantie
Preveli vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Panormos Rethymnon Kreta

dinsdag
Weer en klimaat Panormos
32°C

woensdag
Weer en klimaat Panormos
32°C

donderdag
Weer en klimaat Panormos
32°C

vrijdag
Weer en klimaat Panormos
31°C

zaterdag
Weer en klimaat Panormos
30°C

zondag
Weer en klimaat Panormos
31°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024