Loutra (Rethymnon Kreta)

Loutra is een klein traditioneel dorp in het departement Rethymnon op Kreta. Het ligt ongeveer 4 kilometer van de baai van Rethymnon en ter hoogte van het strand Pigianos Kampos. De stad Rethymnon ligt ongeveer 8 kilometer van Loutra.

Loutra is een middeleeuws dorp, je kunt het makkelijk vinden want het ligt op de route Pigi-Arkadi. Het is omgeven door olijfgaarden en heeft Venetiaanse invloeden. Dat zie je aan de bouw van sommige huizen. Je ziet hier ook de karakteristieke, stenen, typisch Kretenzische huizen en de smalle met steen geplaveide steegjes. Loutra betekent ‘baden’, die naam heeft het dorp te danken aan de ‘baden ‘die hier in de 16e eeuw waren. Helaas zijn deze er niet meer.

In het dorp zijn enkele minimarktjes en een bakker. Opvallend zijn de vele kerken. Net buiten het dorp bevindt zich de kerk van Agios Panteleimnon waar een monument staat ter nagedachtenis van de dorpsbewoners die in de Tweede Wereldoorlog door de Nazi-Duitsers zijn geëxecuteerd.

De bekendste persoon uit de geschiedenis van Loutra is Ilias Spantidakis, zijn geboortehuis is er nog steeds. Ilias Spantidakis die hier in  1886 is geboren, werd in Amerika bekend als Louis Tikas. Hij was de belangrijkste vakbondorganisator bij kamp Ludlow  in Colorado in het jaar 1913-1914. Hij verdedigde de mijnwerkers en hun rechten. Hij werd op 20 april 1914 doodgeschoten tijdens een van de bloedigste stakingen door een militie die opgericht was door de eigenaars van de mijnen.

Foto's Loutra - Loutra in beeld

Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Loutra Kreta - Departement Rethymnon - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Loutra»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Luchtvideo van het dorp Loutra en het Loutra resort

Dronevideo Loutra Rethymnon - ©De Griekse Gids
Gemiddelde temperaturen Rethymnon Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Rethymnon Kreta: Waar ligt Loutra?

Waar ligt Rethymnon Kreta
De kaart / landkaart van Loutra


Rethymnon Kreta vakanties

App. Iperion Beach

Bekijken

App. Iperion Beach
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Hotel Minos Mare Beach

Bekijken

Hotel Minos Mare Beach
Rethymnon Kreta
Rethymnon
Aparthotel Menta

Bekijken

Aparthotel Menta
Rethymnon Kreta
Rethymnon
May Beach Hotel

Bekijken

May Beach Hotel
Rethymnon Kreta
Rethymnon
© De Griekse Gids 2000-2019