Argolis

Argolis (Argolida) is een schiereiland en gelijknamige provincie in het oosten van de Peloponnesos in Griekenland. De hoofdstad van het departement Argolida en een van de lieflijkste steden van heel Griekenland is Nafplion. De aangename havenstad ligt in de schaduw van een grote rots, waarop het Palamidi kasteel staat.

Argolida staat bekend om de prachtige kusten, gouden valleien, kale bergen en grootheid van de monumenten. Argolida grenst in het noorden aan Korinthia in het westen aan Arcadia, in het noordoosten aan de Saronische Golf en in het zuidwesten de Golf van Argolis. Een groot aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Griekenland bevinden zich in Agolida. Mycene en Epidavros horen tot de meest bekende bezienswaardigheden van Griekenland maar er is veel meer...

Bezienswaardigheden in Argolis: Argos, Epidavros, Kranidi, (waar Koning Willem Alexander en Koningin Maxima een een vakantiehuis hebben) Methana, Mycene, Nafplion, Asini, Nea Kios, Drepano, Ligourio, Porto Cheli, Tolo

Foto's Argolis - Argolis in beeld

Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 73 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kranidi | Argolis Peloponessos | Griekenland foto 25 - Foto van De Griekse Gids Tolo (Tolon) Argolis - Peloponessos Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 55 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 66 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 6 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 16 - Foto van De Griekse Gids Kranidi | Argolis Peloponessos | Griekenland foto 19 - Foto van De Griekse Gids Palamidi Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Galatas | Argolis Peloponessos | Griekenland | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Bourtzi Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Argolis»


Nafplion

De hoofdstad van de provincie Argolida werd al vanaf de oude Griekse tijd bewoond. Het is een van de meest oorsponkelijke Griekse steden, met mooie monumentale gebouwen, en gezellige sfeer. Aan de zee gelegen, onder het imposante voorkomen van de “Palamidi” burcht. Méér over Nafplion...

Argos

Argos ligt in een gebied met wijndruiven, olijvengaarden en abrikozengaarden en is tegenwoordig de commerciële en agriculturele hoofdstad van de prefectuur Argolida. De stad heeft enkele neoklassieke gebouwen bewaard, het neoklassieke marktplein en de legerbarakken uit de tijd van Kapoditrias. Het archeologische museum aan de Vas. Olga straat heeft een interessante collectie van lokale vondsten. Na de vernietiging van Mycene begon Argos zich te ontwikkelen, het hoogtepunt als een van de machtigste steden van Griekenland werd bereikt in de 7e eeuw voor Chr. Méér over Argos...Epidavros

Epidavros bezit het best bewaarde theater van Griekenland uit de vierde eeuw voor Chr. met 12000  tot 14000 zitplaatsen. Het theater wordt in de zomer nog steeds gebruikt voor voorstellingen van de klassieke drama's (Epidavros Festival). Het  meest verbazingwekkende is de geweldige akoestiek. Men noemt het ook het wonder van Epidavros en tot op de laatste rijen hoor je zelfs het kleinste geluid.

Tolo

Tolo is een van de meest toeristische plaatsen van de provincie Argolida. De grootste troef van Tolo vonden wij persoonlijk het schitterende strand. Méér over Tolo.

Andere bekende plaatsen van het departement Argolida zijn o.a.:
Asini, Drepano, Ligourio, Nea Kios en Porto Cheli

Bezienswaardigheden in Argolida

 • Het gelijknamige Theater van Epidavros met perfecte akoestiek verkeert in uitstekende staat en wordt nog steeds gebruikt voor culturele manifestaties en in de zomer voor oude Griekse toneelvoorstellingen van het “Athens-Epidavros festival”
 • Epidavros dorp: mooi vissersdorp met gezellige stranden en pittoresk haventje
 • Palamidi, de historische Venetieaanse burcht (17e eeuw) in Nafplion. De burcht ligt op een steile 200m hoge rots en is met de stad verbonden door een trap van 1000 treden.
 • Bourtzi (15e eeuw) ligt tegenover de haven van Nafplion, op een rotseiland
 • Syntagma plein in Nafplion
 • Oude stad van Nafpilion; een van de best bewaard gebleven stadscentra van Griekenland. De prachtige statige gebouwen daterent meestal uit de 17e tot 19e eeuw.
 • Argos, de rijke agrarische stad met roemrijke geschiedenis. Met een Kasteel uit de 6e eeuw, een goed bewaard gebleven oud Griekse theater, Romeinse ruines naast het theater en het archeologisch museum.
 • “Asklipieion” Epidavros, het grootste kuurord van oud griekenland, gewijd aan de god geneesheer Asklipios.
 • Ermioni: zeer gezellige haven
 • Mycene:bakermat van de Mykeense beschaving. Boezoek hier de opgravingen van het paleis, werkplaatsen, huizen, straten, en de koepelgraven, waar. o.a het beroemde masker van Agamemnon werd gevonden.
 • Porto Heli: mooie cosmopolitische haven met traditionele sfeer, stranden en luxe hotels
 • Tolo: badplaats met goede toeristische infrastructuur

Argolida geschiedenis

Argolida was in de tijd van 1600 tot 1100 voor Christus het hart van Griekenland onder de leiding van de Myceners. Met hun verval namen de Dorieers het lot van Arkadia in handen totdat de Romeinen de heerschappij overnamen. Gedurende de Byzantijnse tijd deelde Argolida in de rijkdom met de rest van de Peloponessos. Het werd vervolgens geregeerd door de Franken, en overgegeven aan de Turken in 1460, maar Nafplion bleef in Venetiaanse handen tot 1540. Nafplion was de hoofdstad van de nieuw gevormde Griekse staat van 1828 tot 1834, toen Athene deze rol overnam.

Peloponnesos Links:

Gemiddelde temperaturen Argolis

Januari
10.2°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.2°C
Mei
19.7°C
Juni
24.1°C
Juli
26.4°C
Augustus
26.3°C
September
23.2°C
Oktober
18.9°C
November
14.8°C
December
11.7°C


Argolis: Waar ligt Argolis?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Argolis


© De Griekse Gids 2000-2020